Vlastimil Válek

Vlastimil Válek

Datum narození: 17. 5. 1960
Místo narození: Brno
Profese: politik za TOP 09, lékař
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Politik za TOP 09 Vlastimil Válek, odborník na radiologii a nukleární medicínu, v parlamentních volbách 2021 obhájil post poslance. V prosinci se stal ministrem zdravotnictví.

Po studiu Lékařské fakulty Masarykovy University v Brně Vlastimil Válek roku 1985 nastoupil do Fakultní nemocnice Brno, kde se posléze ujal vedení Kliniky radiologie a nukleární medicíny. V roce 1993 začal učit na brněnské lékařské fakultě.

VLASTIMIL VÁLEK - VÝZKUM MUMIE BARONA TRENCKA

Válek přednáší na prestižních akcích

Jako lékař se Vlastimil Válek zaměřil na diagnostiku a léčbu v oblasti nádorů břicha. Sám je průkopníkem některých metod. Je autorem řady odborných textů publikovaných ve významných českých i zahraničních zdravotnických časopisech; pravidelně přednáší na prestižních kongresech a univerzitách.

Roku 2012 se Vlastimil Válek stal náměstkem ředitele Fakultní nemocnice Brno pro společné vyšetřovací a léčebné složky. Byl předsedou České radiologické společnosti a stál v čele Akademického senátu Lékařské fakulty Masarykovy univerzity v Brně.

Do politiky Vlastimil Válek vstoupil v roce 2010, kdy byl v městské části Brno-Líšeň zvolen zastupitelem za TOP 09. V letech 2012 a 2016 zasedal i v jihomoravském krajském zastupitelstvu.

Válek pomáhá zrakově postiženým

V parlamentních volbách 2017 se stal lídrem jihomoravské kandidátky TOP 09 a získal poslanecký mandát. Ten ve volbách 2021 obhájil za koalici SPOLU (KDU-ČSL, ODS a TOP 09). Posléze se stal adeptem na post šéfa resortu zdravotnictví. Jmenován ministrem byl 17. prosince 2021.

O VLASTIMILU VÁLKOVI ČTĚTE ZDE>>

Vedle lékařské profese se Vlastimil Válek věnuje pomoci zrakově postiženým - pravidelně spoluorganizuje Běhy radiologů pro Světlušku. Žákům základních škol přibližuje medicínu a studium na Masarykově universitě prostřednictvím projektu Stojí za to se učit. Působil v Červeném kříži, býval místopředsedou této organizace.

Mezi zájmy Vlastimila Válka patří cimbálová muzika, sborový zpěv, literatura a české umění.

Vlastimil Válek je ženatý a má čtyři děti. 

 

 

 

Články o celebritě

Souboj o nejdůvěryhodnějšího politika? O prvenství se „popral“ Pavel s Babišem. Fiala se propadl Souboj o nejdůvěryhodnějšího politika? O prvenství se „popral“ Pavel s Babišem. Fiala se propadl Nejdůvěryhodnějším vrcholným politikem v Česku zůstává prezident Petr Pavel, věří mu 54 procent lidí... číst článek
Potrat ženy v FN Bulovka: Mělo jít o vyšetření... Potrat ženy v FN Bulovka: Mělo jít o vyšetření... Pochybili dva zaměstnanci. Takový je dosavadní výsledek vyšetřování tragédie v pražské Fakultní nemo... číst článek
Ministr Válek o černém kašli: Puberťáci, šup pro vakcínu! Ministr Válek o černém kašli: Puberťáci, šup pro vakcínu! Pět dávek vakcíny proti černému kašli by měly dostat všechny české děti. Jenže část rodičů skončí na... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Miroslav Zborovský
Miroslav Zborovský
zobrazit profil Miroslav Petřík
Miroslav Petřík
zobrazit profil Pavel Studnička
Pavel Studnička
zobrazit profil Vojtěch Filip
Vojtěch Filip
zobrazit profil František Kopřiva
František Kopřiva
zobrazit profil Miroslav Antl
Miroslav Antl
zobrazit profil Alexander Dubček
Alexander Dubček
zobrazit profil Jiří Kobza
Jiří Kobza