Věslav Michalik

Věslav Michalik

Datum narození: 1. 3. 1963
Datum úmrtí: 12. 6. 2022
Místo narození: Český Těšín
Profese: politik hnutí STAN, fyzik
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Někdejší politik hnutí STAN Věslav Michalik se po parlamentních volbách 2021 nakrátko stal adeptem na post ministra obchodu a průmyslu. Vaz mu tehdy zlomilo podnikání.

Po gymnázium v rodném Českém Těšíně Věslav Michalik absolvoval Fakultu jadernou a fyzikálně inženýrskou Českého vysokého učení technického v Praze. Později studoval zejména ekonomii na Rochester Institute of Technology.

Působil v Akademii věd ČR a jako analytik v bankovní sféře. Věslav Michalik byl výkonným ředitelem německé banky.

Michalik měl být vyšetřován policií

V roce 2010 média informovala o tom, že Věslav Michalik měl být policií vyšetřován pro podezření z daňového úniku během transakce z roku 2006 mezi poradenskou firmou CA IB, kde tehdy působil, a bankou ČSOB. Podle něj se jednalo o neprokázané účelové obvinění.

Po politiky Věslav Michalik vstoupil ve volbách 2002, kdy se jako nezávislý na kandidátce subjektu Sdružení nezávislých kandidátů ROZKVĚT stal zastupitelem obce Dolní Břežany, v listopadu pak místostarostou a v říjnu 2004 starostou obce.

Mandát zastupitele i starosty obce Věslav Michalik opakovaně obhájil, a to v letech 2006 2010, 2014 (již coby člen hnutí STAN) a 2018.

Michalik přišel o ministerské křeslo

Po neúspěchu v roce 2008 se Věslav Michalik dostal ve volbách 2012 do Zastupitelstva Středočeského kraje. Setrval v něm i po volbách 2016 a 2020, kdy byl zvolen náměstkem hejtmanky. S kandidaturou do dolní komory mu štěstí nepřálo.

Po parlamentních volbách 2021 se Věslav Michalik stal adeptem na post ministra obchodu a průmyslu ve vládě Petra Fialy (ODS) a vzdal se funkce náměstka hejtmanky. Ještě v listopadu 2021 se provalilo jeho dřívejší podnikání na Kypru a Věslav Michalik se rozhodl neucházet se o ministerskou funkci.

O VĚSLAVU MICHALIKOVI ČTĚTE ZDE>>

Věslav Michalik, který byl ženatý a měl dvě dospělé děti, zemřel náhle 12. června 2022. Bylo mu 59 let.

 

Články o celebritě

Emotivní zpověď manželky na pohřbu Michalika (†59): „Zuřivě jsem stlačovala tvoje srdce“ Emotivní zpověď manželky na pohřbu Michalika (†59): „Zuřivě jsem stlačovala tvoje srdce“ Ve čtvrtek se v pražském kostele U Salvátora loučila rodina, přátelé i kolegové se zesnulým Věslavem... číst článek
Poslední rozloučení s Michalikem (†59): Dojemný proslov Rakušana a slzy žen ze STAN   Poslední rozloučení s Michalikem (†59): Dojemný proslov Rakušana a slzy žen ze STAN Dlouholetý starosta Dolních Břežan u Prahy a místopředseda STAN Věslav Michalik (†59) zemřel náhle n... číst článek
Poslední rozloučení s Michalikem (†59): Dojemný proslov Rakušana a slzy žen ze STAN   Poslední rozloučení s Michalikem (†59): Dojemný proslov Rakušana a slzy žen ze STAN Dlouholetý starosta Dolních Břežan u Prahy a místopředseda STAN Věslav Michalik (†59) zemřel náhle n... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Marcel Kolaja
Marcel Kolaja
zobrazit profil Martin Kuba
Martin Kuba
zobrazit profil Theresa Mayová
Theresa Mayová
zobrazit profil Ivan Jančárek
Ivan Jančárek
zobrazit profil Jiří Carbol
Jiří Carbol
zobrazit profil Karel Zitterbart
Karel Zitterbart
zobrazit profil Petr Zahradníček
Petr Zahradníček
zobrazit profil Jana Nečasová
Jana Nečasová