Stanislav Blaha

Stanislav Blaha

Datum narození: 13. 12. 1969
Místo narození: Uherské Hradiště
Profese: politik ODS, podnikatel
Znamení: Střelec

Související celebrity

Životopis

Politik ODS Stanislav Blaha se coby starosta Uherského hradiště stal v parlamentních volbách 2017 poslancem ve Zlínském kraji. Ve volbách 2021 post obhájil.

Stanislav Blaha vystudoval strojní fakultu VUT v Brně, obor strojírenská technologie. Má za sebou desetiletou podnikatelskou zkušenost. V letech 2008 až 2014 pracoval jako místostarosta Uherského Hradiště, roku 2014 se stal starostou ve svém rodném městě.

STANISLAV BLAHA O DÁLNIČNÍCH ZNÁMKÁCH

Jedním z vrcholných okamžiků během práce pro Uherské Hradiště bylo převzetí ocenění Historické město roku 2011 za nejlepší regeneraci městské památkové zóny. Stanislav Blaha se zároveň stal předsedou správní rady Regionu Slovácko, dobrovolného svazku obcí, šéfem správní rady nově vybudovaného Parku Rochus, předsedou Sdružení obcí pro rozvoj Baťova kanálu a vodní cesty na řece Moravě, prvním místopředsedou Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska a v neposlední řadě zastupitelem Zlínského kraje.

V parlamentních volbách 2017 Stanislav Blaha byl lídrem kandidátky ODS ve Zlínském kraji a získal poslanecký mandát, který jej do voleb 2021 vyslala obhájit koalice SPOLU (KDU-ČSL, ODS a TOP 09). Křeslo v dolní komoře si udržel.

Mezi koníčky posily strany modrého ptáka Stanislava Blahy patří jízda na kole, aktivity doma na zahradě s rodinou nebo posezení s přáteli při sklence dobrého vína.

O STANISLAVU BLAHOVI ČTĚTE ZDE>>

Stanislav Blaha je ženatý a má tři děti.

 

 

 

Články o celebritě

„Jste nechutná!“ Babiš zuřil kvůli mrtvým s covidem-19, šili do něj za otrávenou Bečvu i Agrofert „Jste nechutná!“ Babiš zuřil kvůli mrtvým s covidem-19, šili do něj za otrávenou Bečvu i Agrofert Andrej Babiš (ANO) se ve Sněmovně několikrát pořádně rozlítil při interpelacích. Nevybíravě se pusti... číst článek
Kalousek kvůli Babišovi vytákl „arogantní kretény“. Expert: Jako hooligans Sparty a Slavie Kalousek kvůli Babišovi vytákl „arogantní kretény“. Expert: Jako hooligans Sparty a Slavie Že se nemají v lásce, je jasné - Miroslava Kalouska (TOP 09) zmiňoval Andrej Babiš (ANO) jako „symbo... číst článek
Babiš často nechodí do práce, útočil Michálek. Premiéra naštval „totální nesmysl“ Babiš často nechodí do práce, útočil Michálek. Premiéra naštval „totální nesmysl“ Premiér Andrej Babiš (ANO) opět nedorazil na písemné interpelace do Sněmovny, na ústní však přišel. ... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Jevhen Perebyjnis
Jevhen Perebyjnis
zobrazit profil Jitka Chalánková
Jitka Chalánková
zobrazit profil Josef Vacek
Josef Vacek
zobrazit profil Kristýna Zelienková
Kristýna Zelienková
zobrazit profil Petr Nečas
Petr Nečas
zobrazit profil Ladislav Sekanina
Ladislav Sekanina
zobrazit profil Tomáš Macura
Tomáš Macura
zobrazit profil Jaroslav Foldyna
Jaroslav Foldyna