Karel Krejza

Karel Krejza

Datum narození: 12. 2. 1968
Místo narození: Mělník
Profese: politik ODS, podnikatel
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Politik ODS Karel Krejza, poslanec a někdejší podnikatel, v parlamentních volbách 2021 coby lídr kandidátky koalice SPOLU v Ústeckém kraji obhájil křeslo ve Sněmovně.

Karel Krejza se narodil do učitelské rodiny v Mělníku. Od roku 1969 žije v Litoměřicích, kde odmaturoval na Gymnáziu Josefa Jungmanna. V Praze vystudoval MFF Univerzity Karlovy, obor Teoretická jaderná fyzika. Promoval v roce 1992.

Zároveň byl členem oddílu juda VŠ Praha a reprezentačních výběrů a stal se několikanásobným mistrem republiky. Po Sametové revoluci 1989 začal Karel Krejza podnikat v reklamě. Později založil společnost obchodující s akciemi, která byla členem Pražské burzy cenných papírů.

V roce 2006 byl zvolen zastupitelem a radním v Litoměřicích. Roku 2010 se stal místostarostou. Post zastupitele Ústeckého kraje zastával ve volebním období 2012 až 2016. V parlamentních volbách 2017 politik ODS Karel Krejza získal poslanecký mandát.

Do voleb 2021 Karla Krejzu vyslala koalice SPOLU (KDU-ČSL, ODS a TOP 09) jako svého lídra v Ústeckém kraji. Křeslo v dolní komoře obhájil.

K zálibám Karla Krejzy patří sport obecně; nejvíce pak cyklistika a hokej, ale také sportovní létání, na které již bohužel nemá čas, dále také cestování a četba.

Karel Krejza je ženatý a má syna a dceru.

 

 

 

 

Další Politici

zobrazit profil Šinzó Abe
Šinzó Abe
zobrazit profil Martin Havel
Martin Havel
zobrazit profil Jindřich Florián
Jindřich Florián
zobrazit profil František Elfmark
František Elfmark
zobrazit profil Radmila Kleslová
Radmila Kleslová
zobrazit profil Karel Havlíček
Karel Havlíček
zobrazit profil Věra Procházková
Věra Procházková