Jana Čunátová

Jana Čunátová

Datum narození: 23. 3. 1945
Místo narození: Praha
Profese: politička Prahy 10
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Jana Čunátová je dlouholetou členkou KSČM, která se živí politikou v Praze 10. Kandidátkou komunistů v senátních volbách 2016 se ale stala v sousední Praze 11

Jana Čunátová se narodila na Malé Straně do komunistické rodiny. S rodiči a sourozenci se později přestěhovala na Prahu 10, v níž dosud žije.

Pracovat začínala jako dělnice v podniku Chemická výroba hlavního města Prahy. Když založila rodinu a vzdělala se, přijali ji v roce 1976 na úřad federální vlády. Byla tam mzdovou účetní. v roce 1977, kdy režim běsnil proti chartistům, vstoupila Jana Čunátová do KSČ. Ve straně zůstala po Sametové revoluci, jen si musela hledat jinou práci. Brzy našla.

Od roku 1994 je Jana Čunátová zastupitelkou KSČM v Praze 10. Je dlouholetou předsedkyní zdejšího kontrolního výboru, který za nadvlády ODS ve zdejším obvodě snad nic nevyšetřil. Kritici říkají, že sloužil spíše k zametání kauz vedení radnice, které například privatizovalo obecní majetek. Praha 10 zůstala synonymem pro hry a hájmy lobbistů a kmotrů.

Jana Čunátová je vdova, má dvě děti a tři vnoučata. V Praze 11 o senátorský mandát usilovala exministryně ANO Helena Válková. ČSSD postavila lékařku Miroslavu Skovajsovou, lidovci, zelení a piráti bývalého místostarostu Jižního Města Ladislava Kose.

VŠE O KRAJSKÝCH A SENÁTNÍCH VOLBÁCH ZDE

 

Další Politici

zobrazit profil Vladimír Balaš
Vladimír Balaš
zobrazit profil Petr Hlubuček
Petr Hlubuček
zobrazit profil Margaret Thatcher
Margaret Thatcher
zobrazit profil Jana Levová
Jana Levová
zobrazit profil Jiří Hájek
Jiří Hájek
zobrazit profil Stanislav Antoš
Stanislav Antoš