Ivana Cabrnochová

Ivana Cabrnochová

Datum narození: 25. 8. 1974
Místo narození: Praha
Profese: pedagožka, biochemička, politička
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Pedagožka, biochemička a první senátorka SZ Ivana Cabrnochová se ve volbách 2016 stala kandidátkou ČSSD do horní komory. Dostala tak šanci mandát obhájit.

Do Senátu PČR členka Strany zelených Ivana Cabrnochová kandidovala za koalici SZ a ČSSD, a to v doplňovacích volbách v obvodu č. 22 – Praha 10. Nahradila Jaromíra Štětinu, který v roce 2014 odešel do Evropského parlamentu. Tehdy čtyřicetiletá Ivana Cabrnochová se tak stala historicky první „zelenou“, která byla zvolena do horní komory, a též nejmladší členkou horní komory v její novodobé historii. V senátu se Ivana Cabrnochová dostala do Výboru pro zdravotnictví a sociální politiku, Stálé komise pro rozvoj venkova, Stálé komise pro práci Senátu a do Platformy pro řešení imigrační krize a následnou integraci a inkluzi uprchlíků. Významně se angažovala proti zvířecím množírnám, proti farmám na kožešinová zvířata a pro zaměstnávání osob po propuštění z vězení.

IVANA CABRNOCHOVÁ – ZAJÍMAVOSTI ČTĚTE ZDE

Předtím, než se dostala do senátu, Ivana Cabrnochová jako členka Strany zelených (od roku 1996) byla díky preferenčním hlasům zvolena zastupitelkou městské části Praha 10. O čtyři roky později (2010) mandát obhájila a po odstoupení místostarosty Vladislava Lipovského (ODS) kvůli kauze Key Investments se v červnu 2012 stala místostarostkou pro územní a strategický rozvoj obce a cyklodopravu. Prahu zastupuje ve výboru Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska, jehož je Praha 10 členem. Neúspěšně kandidovala (2014) za Trojkoalici - SZ, KDU-ČSL, STAN - do Zastupitelstva Hlavního města Prahy. Téhož roku se stala radní městské části.

Po střední zdravotnické škole na Alšově nábřeží v Praze Ivana Cabrnochová pracovala v nemocnici Motol na oddělení klinické hematologie a krevní transfuze a poté v Nemocnici na Homolce. V roce 2006 zakončila magisterské studium Fakulty tělesné výchovy a sportu UK Praha.

Pražská rodačka Ivana Cabrnochová má tři děti.

VŠE O KRAJSKÝCH A SENÁTNÍCH VOLBÁCH ZDE

 

Další Politici

zobrazit profil Terezie Holovská
Terezie Holovská
zobrazit profil Anna Falcká
Anna Falcká
zobrazit profil Ivo Grüner
Ivo Grüner
zobrazit profil Svatopluk Němeček
Svatopluk Němeček
zobrazit profil Jiří Mihola
Jiří Mihola
zobrazit profil Marek Slabý
Marek Slabý
zobrazit profil Jan Zahradníček
Jan Zahradníček
zobrazit profil Jana Krutáková
Jana Krutáková