Ludmila Nedělkova

Ludmila Nedělkova

Místo narození: Praha
Profese: lektorka a politička

Související celebrity

Životopis

Ludmila Nedělkova se jako členka KSČM stala kandidátkou té strany v senátních volbách v říjnu 2016 v Praze 10. Ludmila Nedělkova má bulharské kořeny a bulharštinu také v Česku vyučuje.

Původně měla být pražská rodačka zdravotní sestrou, alespoň absolvovala takový obor střední školy. Zakončila ji maturitou a příhlásila se na pražskou filozofickou fakultu. Dostala se na bulharistiku, spolu s makedonštinou, překladatelstvím, tlumočením a s etnografií.

Ještě na studiích se Ludmila Nedělkova seznámila s někdejším bulharským velvyslancem v Praze Bojanem Ničevem. Pomohlo jí to z práci. Nastoupila rovnou jako zástupkyně ředitele bulharského kulturního a informačního střediska v Praze. Vedle jiných aktivit působila jako lektorka bulharštiny pro studenty i obchodníky. O bulharštině Ludmila Nedělkova mluví jako o své mateřštině.

V kampani do senátních voleb 2016 se Ludmila Nedělkova lišila od většiny ostatních kandidátů KSČM. Nezmocnila se téma uprchlictví, aby populisticky pro svou oblibu šířila zbytečné nenávistné myšlenky. Přimlouvala se naopak za integraci cizinců do společnosti a žádala "především zbavit válečných útrap ženy a děti".

V Praze 10 obhajovala v říjnu 2016 senátorský post Ivana Cabrnochová, nominovaná tentokrát sociální demokracií a zelenými. ANO vsadilo na náměstkyni pražské primátorky Evu Kislingerovou, TOP 09 na chirurga Jiřího Holubáře, širší koalice se postavila za místní dlouholetou opoziční političku Renatu Chmelovou. Vítr z plachet jim chtěl vzít hudebník Felix Slováček.

VŠE O KRAJSKÝCH A SENÁTNÍCH VOLBÁCH ZDE

 

Další Politici

zobrazit profil Jiří Kulhánek
Jiří Kulhánek
zobrazit profil Lenka Bochníčková
Lenka Bochníčková
zobrazit profil Oldřich Černý
Oldřich Černý
zobrazit profil Ivana Mádlová
Ivana Mádlová
zobrazit profil Vít Kaňkovský
Vít Kaňkovský
zobrazit profil Pavel Sehnal
Pavel Sehnal
zobrazit profil Andrea Babišová
Andrea Babišová
zobrazit profil Jana Bobošíková
Jana Bobošíková