Ján Lahvička

Ján Lahvička

Místo narození: Banská Bystrica
Profese: politik, voják, pojišťovák

Související celebrity

Životopis

Ján Lahvička, starosta hodonínského Sokola se stal kandidátem KSČM pro senátní voolby 2016 ve obvodu Hodonín. Ján Lahvička byl vojákem z povolání a pojišťovákem.

Banskobystrický rodák se do Hodonína k rodičům odstěhoval po Sametové revoluci. Před ní absolvoval komunistickou Vojenskou politickou akademii. Pochopil tam prý, že buzerovat neznamená vést. Na druhou stranu vyčítá rodičům, že mladé muže nenaučí přijímat rozkazy a přesnému významu slova muset.

Ján Lahvička působil u raketového vojska až do společenského převratu. Po něm začínal u armády znovu, dotáhl to na náčelníka oddělení učitelů. Odešel dělat pojišťováka a finančního poradce.

V roce 2011  vyhrál výběrové řízení na ředitele hodonínské městské společnosti Teza. Na vedení města se přitom podílel jeho syn Ján Lahvička ml., člen KSČM. Ján Lahvička st. se věnoval především florbalu. Je po dvě volební období starostou Sokola Hodonín.

V senátní kampani 2016 Ján Lahvička podporoval Evropskou unii, chtěl, aby byla celkem rovnoprávných subjektů. Hlásal zároveň známé komunistické heslo, kdo nepracuje, ať nejí. Senátorský post obhajoval Zdeněk Škromach, člen ČSSD, lidovci nasadili starostku Ratíškovic Annu Hubáčkovou.

VŠE O KRAJSKÝCH A SENÁTNÍCH VOLBÁCH 2016 JE ZDE

 

Další Politici

zobrazit profil Kristýna Zelienková
Kristýna Zelienková
zobrazit profil Simona Kratochvílová
Simona Kratochvílová
zobrazit profil Pavel Růžička
Pavel Růžička
zobrazit profil Jaroslav Kytýr
Jaroslav Kytýr
zobrazit profil Zdeněk Matouš
Zdeněk Matouš
zobrazit profil Marian Kotleba
Marian Kotleba
zobrazit profil Jan Kněžínek
Jan Kněžínek