Jan Tecl

Jan Tecl

Datum narození: 27. 9. 1963
Místo narození: Havlíčkův Brod
Profese: politik ODS, senátor
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Starosta Havlíčkova Brodu Jan Tecl, který se roku 2016 probojoval do krajského zastupitelstva, se v senátních volbách 2018 získal jako člen ODS křeslo v horní komoře, a to za obvod č. 44 - Chrudim.

Po absolvování gymnázia Jan Tecl pracoval u okresní správy spojů. Hned v roce Sametové revoluce 1989 získal své první živnostenské oprávnění. Předmětem jeho podnikání bylo pořizování videozáznamů. Své aktivity postupně rozšiřoval až do rozhodnutí věnovat se veřejné správě.

Roku 2006 Jan Tecl úspěšně kandidoval do zastupitelstva v Havlíčkově Brodě. Starostou města se stal v roce 2010, kdy neúspěšně kandidoval do sněmovny. V krajských volbách 2016 se probojoval do zastupitelstva Kraje Vysočina.

Po vstupu do komunální politiky se Jan Tecl přihlásil ke studiu oboru veřejná správa na Vysoké škole CEVRO Institut. Získané vědomosti podle svých slov využívá při své práci.

V roce 2014 byl Jan Tecl v anketě Svazu měst a obcí vyhlášen nejlepším starostou Kraje Vysočina za roky 2010 až 2014. V parlamentních volbách 2017 se stal lídrem kandidátky ODS za Kraj Vysočina. Neuspěl, do Sněmovny se nedostal.

Do senátních voleb 2018 ODS Jana Tecla vyslala získat křeslo v horní komoře za obvod č. 44 - Chrudim. To se mu podařilo, když v druhém kole porazil lidovce Daniela Hermana.  

Ve volném čase Jan Tecl rád cestuje. Jeho největší láskou jsou ale šachy. Říká, že mezi šachovou hrou a politikou lze spatřovat určitou analogii. V obojím je důležité být vždy o krok dál než soupeř. Největší výhrou je prý pro něj jeho syn Honza.

 

Další Politici

zobrazit profil Petra Pecková
Petra Pecková
zobrazit profil Iva Kalátová
Iva Kalátová
zobrazit profil Radim Sršeň
Radim Sršeň
zobrazit profil Ilja Racek ml.
Ilja Racek ml.
zobrazit profil Pavel Bělobrádek
Pavel Bělobrádek
zobrazit profil Roman Celý
Roman Celý
zobrazit profil Lumír Aschenbrenner
Lumír Aschenbrenner
zobrazit profil Jiří Payne
Jiří Payne