Karel Sládeček

Karel Sládeček

Datum narození: 30. 5. 1963
Místo narození: Ostrava
Profese: politik hnutí Svoboda a přímá demokracie, lektor, podnikatel
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Politik hnutí Svoboda a přímá demokracie Karel Sládeček v parlamentních volbách 2021 získal křeslo ve Sněmovně. Zvolen byl v Moravskoslezském kraji.

Absolvoval učební obor s maturitou. Poté, co Karel Sládeček čtyři roky zpíval v Armádním uměleckém souboru Víta Nejedlého v Praze, se vrátil do rodné Ostravy, kde začal pracovat jako lektor v autoškole.

Sládeček si založil lektorskou firmu

Po Sametové revoluci 1989 Karel Sládeček vystudoval obor sociální práce s poradenským zaměřením na Filozofické fakultě Ostravské univerzity. Posléze působil mj. na vedoucí pozici ve zdravotní pojišťovně, než si roku 2008 založil firmu, která se zabývá lektorskou činností.

Do politiky Karel Sedláček vkročil roku 2010. Stál u zrodu hnutí Ostravak, za které v komunálních volbách usedl do Zastupitelstva města Ostravy. V něm setrval do ledna 2013, kdy na post rezignoval.

Coby člen SPOZ (Strana Práv Občanů ZEMANOVCI) Karel Sládeček neuspěl v parlamentních volbách 2013 a v komunálních 2014. V letech 2016 až 2020 byl zastupitelem Moravskoslezského kraje za Stranu práv občanů (SPO), za niž pohořel v parlamentních volbách 2017.

SPO Karel Sládeček vyměnil za SPD

Do krajských voleb 2020, ve kterých mu také štěstí nepřálo, Karel Sedláček šel již v barvách hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD).

Úspěch Karel Sedláček slavil až ve volbách 2021, kdy získal poslanecký mandát, a to z třetí příčky moravskoslezské kandidátky SPD. Do Sněmovny se společně s ním dostali lídr Tomio Okamura a tamní dvojka, neurochirurg Jan Síla.

Mezi koníčky Karla Sedláčka patří cestování, kultura a sport.

 

Další Politici

zobrazit profil Matěj Stropnický
Matěj Stropnický
zobrazit profil Mirek Topolánek
Mirek Topolánek
zobrazit profil Jan Kněžínek
Jan Kněžínek
zobrazit profil Jarmila Smotlachová
Jarmila Smotlachová
zobrazit profil Jan Pošvář
Jan Pošvář
zobrazit profil Magdalena Davis
Magdalena Davis