Jindřich Florián

Jindřich Florián

Datum narození: 25. 6. 1956
Místo narození: Český Krumlov
Profese: lékař a politik za ČSSD
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Krumlovský zastupitel a radní, primář interny tamní nemocnice Jindřich Florián, se ve volbách 2016 stal kandidátem sociálních demokratů na post senátora.

Do politiky lékař Jindřich Florián vstoupil v komunálních volbách 2010, kdy byl za ČSSD zvolen zastupitelem města Český Krumlov a navíc v listopadu téhož roku získal post radního. V dalším volebním klání (2014) oba posty obhájil. Dostal na starost sociální oblast. V krajských volbách 2012 byl zvolen zastupitelem Jihočeského kraje. V březnu 2013 na svůj mandát rezignoval. Dal totiž přednost Nemocnici Český Krumlov. Zde byl místopředsedou představenstva, což je funkce, která se dle zákona neslučuje s křeslem v krajském zastupitelstvu. Ve volbách do Senátu Parlamentu ČR v roce 2016 se Jindřich Florián stal kandidátem za ČSSD v obvodu č. 10 – Český Krumlov.

Po gymnáziu Jindřich Florián vystudoval Lékařskou fakultu Univerzity Karlovy v Praze. Pracoval v nemocnici v Českém Krumlově, kde vystoupal na místo primářem interního oddělení. Jeho působení sahá i do několika statutárních orgánů tohoto zařízení.

Českokrumlovský rodák Jindřich Florián má dvě děti.

VŠE O KRAJSKÝCH A SENÁTNÍCH VOLBÁCH ZDE

 

Další Politici

zobrazit profil Milan Chovanec
Milan Chovanec
zobrazit profil Jana Nečasová
Jana Nečasová
zobrazit profil Ondřej Veselý
Ondřej Veselý
zobrazit profil Liana Janáčková
Liana Janáčková
zobrazit profil Petr Liška
Petr Liška
zobrazit profil Radim Holiš
Radim Holiš
zobrazit profil Martin Juroška
Martin Juroška