Jitka Zikmundová

Jitka Zikmundová

Datum narození: 12. 9. 1970
Místo narození: Havlíčkův Brod
Profese: politička, manažerka
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Manažerka Jitka Zikmundová žije v Českém Krumlově. Věnuje se zde komunální politice a stala se ve zdejším obvodě také kandidátkou KDU-ČSL pro senátní volby v říjnu 2016.

Jitka Zikmundová vystudovala Vysokou školou hotelovou v Praze a stala se v roce 2007 inženýrkou. Než se jí to podařilo, pracovala od 18 let v národním podniku Zelenina Havlíčkův Brod. Od zeleniny přešla záhy k turismu, v roce 1994 se stala ředitelkou českokrumlovského Infocentra.

Byla pak dále zástupkyní centrály cestovního ruchu ve Vídni a v letech 1998 až 2001 ředitelkou berlínského zahraničního zastoupení Česka. Němčina ji v roce 2013 přivedla do rakouského Lince, věnuje se zde mezinárodnímu projektu rozvoje turismu mezi Vltavou a Dunajem.

Právě na znalost cizích jazyků kladla Jitka Zikmundová důraz, vedle němčiny mluví anglicky. "Chci pro děti a mládež regionu vybudovat příležitosti studia a jazykového vzdělání v Rakousku, protože znalost jazyka a dobrá komunikace je základem dobrých sousedských vztahů," řekla Jitka Zikmundová v roce 2016 ke své kandidatuře do senátu.

V roce 2013 Jitka Zikmundová skončila na postu českokrumlovské místostarostky. Zastávala ho dlouhých sedm let od roku 2006, byla zvolena v barvách SNK-ED. Snažila se omezit otevírací dobu barů a restaurací, setkala se ale s odporem. V roce 2014 však byla do městského zastupitelstva Českého Krumlova znovu a znovu se stala radní. Pokoušela se předtím dostat do sněmovny jako nestranice za KDU-ČSL, neuspěla však.

V senátních volbách 2016 se mandát rozhodl obhajovat senátor Tomáš Jirsa z ODS, TOP 09 nominovala pedagoga a spisovatele Davida Žáka, ČSSD lékaře Jindřicha Floriána. Jitka Zikmundová tak měla silnou konkurenci.

VŠE O KRAJSKÝCH A SENÁTNÍCH VOLBÁCH ZDE

 

Další Politici

zobrazit profil Roman Kraus
Roman Kraus
zobrazit profil Josef Klement
Josef Klement
zobrazit profil Bašár Asád
Bašár Asád
zobrazit profil Pavel Čižinský
Pavel Čižinský
zobrazit profil Silvio Berlusconi
Silvio Berlusconi
zobrazit profil Oldřich Vlasák
Oldřich Vlasák
zobrazit profil Jiří Carbol
Jiří Carbol
zobrazit profil Petr Robejšek
Petr Robejšek