Jan Síla

Jan Síla

Profese: politik hnutí Svoboda a přímá demokracie, neurochirurg

Související celebrity

Životopis

Politik hnutí Svoboda a přímá demokracie Jan Síla v parlamentních volbách 2021 získal křeslo ve Sněmovně. Zvolen byl v Moravskoslezském kraji.

Absolvoval Lékařskou fakultu Univerzity Palackého Olomouc, v letech 1993 až 2010 v pozici primáře Jan Síla vybudoval neurochirurgické oddělení v Městské nemocnici Ostrava.

Zjistil, kde mizí peníze ve zdravotnictví

Poté byl Jan Síla náměstkem ředitele Nemocnice Moravskoslezského kraje. Následně si zřídil privátní ambulanci v oboru neurochirurgie v Ostravě a Krnově, kde také operuje.

Ve funkci náměstka ředitele krajské nemocnice Jan Síla zjistil, proč nejsou ve zdravotnictví peníze a kde mizí. Začal se zajímat o politické řešení tohoto problému a účastnil se práce v hnutí Holešovská výzva.

Jan Síla ANO vyměnil za SPD

Aby Jan Síla mohl tyto poznatky uplatnit pro změnu k lepšímu, sepsal je do formy zdravotního programu a nabídl hnutí ANO 2011. Na sněmu byl zvolen do předsednictva. Po zjištění, že šéf hnutí má skutečné programové cíle diametrálně odlišné od oficiálně deklarovaných, z hnutí vystoupil.

S několika spolupracovníky Jan Síla založil hnutí Změna pro lidi, které se sloučilo s hnutím Svoboda a přímá demokracie (SPD).

V parlamentních volbách 2021 Jan Síla získal poslanecký mandát z třetí pozice moravskoslezské kandidátky SPD. Společně s ním do Sněmovny zasedli lídr Tomio Okamura a tamní trojka Karel Sládeček.

 

Další Politici

zobrazit profil Alena Gajdůšková
Alena Gajdůšková
zobrazit profil Bohuslav Svoboda
Bohuslav Svoboda
zobrazit profil Lukáš Černohorský
Lukáš Černohorský
zobrazit profil Pcheng Li-jüan
Pcheng Li-jüan
zobrazit profil Miloslav Rozner
Miloslav Rozner
zobrazit profil Renata Oulehlová
Renata Oulehlová
zobrazit profil Lydie Franka Bartošová
Lydie Franka Bartošová
zobrazit profil Hillary Clintonová
Hillary Clintonová