Jan Síla

Jan Síla

Profese: politik hnutí Svoboda a přímá demokracie, neurochirurg

Související celebrity

Životopis

Politik hnutí Svoboda a přímá demokracie Jan Síla v parlamentních volbách 2021 získal křeslo ve Sněmovně. Zvolen byl v Moravskoslezském kraji.

Absolvoval Lékařskou fakultu Univerzity Palackého Olomouc, v letech 1993 až 2010 v pozici primáře Jan Síla vybudoval neurochirurgické oddělení v Městské nemocnici Ostrava.

Zjistil, kde mizí peníze ve zdravotnictví

Poté byl Jan Síla náměstkem ředitele Nemocnice Moravskoslezského kraje. Následně si zřídil privátní ambulanci v oboru neurochirurgie v Ostravě a Krnově, kde také operuje.

Ve funkci náměstka ředitele krajské nemocnice Jan Síla zjistil, proč nejsou ve zdravotnictví peníze a kde mizí. Začal se zajímat o politické řešení tohoto problému a účastnil se práce v hnutí Holešovská výzva.

Jan Síla ANO vyměnil za SPD

Aby Jan Síla mohl tyto poznatky uplatnit pro změnu k lepšímu, sepsal je do formy zdravotního programu a nabídl hnutí ANO 2011. Na sněmu byl zvolen do předsednictva. Po zjištění, že šéf hnutí má skutečné programové cíle diametrálně odlišné od oficiálně deklarovaných, z hnutí vystoupil.

S několika spolupracovníky Jan Síla založil hnutí Změna pro lidi, které se sloučilo s hnutím Svoboda a přímá demokracie (SPD).

V parlamentních volbách 2021 Jan Síla získal poslanecký mandát z třetí pozice moravskoslezské kandidátky SPD. Společně s ním do Sněmovny zasedli lídr Tomio Okamura a tamní trojka Karel Sládeček.

 

Další Politici

zobrazit profil Pavla Golasowská
Pavla Golasowská
zobrazit profil Ludvík Šulda
Ludvík Šulda
zobrazit profil Jaroslav Zedník
Jaroslav Zedník
zobrazit profil Jiří Paroubek
Jiří Paroubek
zobrazit profil Ondřej Feber
Ondřej Feber
zobrazit profil Margaret Thatcher
Margaret Thatcher
zobrazit profil Šinzó Abe
Šinzó Abe
zobrazit profil Miroslav Sládek
Miroslav Sládek