Eliška Olšáková

Eliška Olšáková

Datum narození: 29. 6. 1968
Místo narození: Slavičín
Profese: politička hnutí STAN, pedagožka
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Politička hnutí STAN Eliška Olšáková coby starostka města Valašské Klobouky v parlamentních volbách 2021 získala křeslo ve Sněmovně. Zvolena byla ve Zlínském kraji.

Po gymnáziu Eliška Olšáková začala pracovat na Městský úřad ve Valašských Kloboukách v odboru matriky a evidence obyvatel, jehož se roku 2002 stala šéfkou. Vysokoškolské vzdělání si doplnila na Univerzitě Tomáše Bati, kde absolvovala obor sociální pedagogika.

K politice Elišku Olšákovou přivedla touha po změně ve Valašských Kloboukách, kde s rodinou žije. V komunálních volbách 2014 se stala zastupitelkou a posléze i tamní starostkou. Ve volbách 2018 oba posty obhájila. V roce 2019 byla zvolena předsedkyní Krajského shromáždění Zlínského kraje Sdružení místních samospráv ČR.

Olšákové pomohly preferenční hlasy

Po neúspěch v krajských volbách 2016, kdy skončila jako druhá náhradnice, se Eliška Olšáková již jako členka hnutí STAN do Zastupitelstva Zlínského kraje dostala ve volbách 2020.

Díky preferenčním hlasům, které ji v parlamentních volbách 2021 ze čtvrté příčky zlínské kandidátky koalice Piráti a Starostové vynesly na druhou, získala poslanecký mandát.

Mezi koníčky Elišky Olšákové patří cestování, běhání a jóga.

Eliška Olšáková je vdaná. Má dvě děti a je již babičkou.

 

Další Politici

zobrazit profil Veronika Vrecionová
Veronika Vrecionová
zobrazit profil Ilona Mauritzová
Ilona Mauritzová
zobrazit profil Tomáš Zdechovský
Tomáš Zdechovský
zobrazit profil Jarmila Smotlachová
Jarmila Smotlachová
zobrazit profil Tomáš Helebrant
Tomáš Helebrant
zobrazit profil Michaela Blahová
Michaela Blahová
zobrazit profil Jana Bačíková
Jana Bačíková