Jaroslav Vymazal

Jaroslav Vymazal

Datum narození: 13. 3. 1955
Místo narození: Vyškov
Profese: politik ODS, pedagog
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Politik ODS Jaroslav Vymazal do křesla ve Sněmovně usedl jako druhý náhradník v říjnu 2020 poté, co se jeho dva straničtí kolegové stali senátory. Ve volbách 2021 zvolen nebyl.

Po gymnáziu vystudoval obor silnoproud a pedagogika na Fakultě elektrotechnické Vysokého učení technického v Brně a později Jaroslav Vymazal absolvoval Katedru pedagogiky.

O JAROSLAVU VYMAZALOVI ČTĚTE ZDE>>

Působil mj. jako učitel, zástupce ředitele a šéf několika odborných škol. V roce 2007 se Jaroslav Vymazal stal členem představenstva Teniscentra Jihlava, jehož byl roku 2011 zvolen předsedou.

Do komunální politiky se Jaroslav Vymazal neúspěšně pokusil vstoupit v roce 1998 za ODA a v roce 2002 za Sdružení nezávislých.

Podařilo se mu to ve volbách 2006, to již byl tři roky členem ODS. Jaroslav Vymazal se stal zastupitelem města Jihlava a též primátorem. Jím byl do voleb 2014, kdy stejně jako ve volbách 2018 obhájil post zastupitele a zaujal také pozici uvolněného radním pro dopravu a informatiku.

V letech 2008 až 2012 Jaroslav Vymazal zasedal též v Zastupitelstvu Kraje Vysočina. V dalších krajských volbách nekandidoval, až pak ve volbách 2020, které pro něj ale skončily nezdarem.

V předčasných parlamentních volbách 2013, po pádu vlády Petra Nečase, Jaroslavu Vymazalovy štěstí nepřálo. Z voleb 2017 vyšel jako druhý náhradník ODS v Kraji Vysočina.

Do dolní komory Jaroslav Vymazal usedl v říjnu 2020 poté, co se senátory stali nejprve Jan Tecl a posléze i Miroslava Němcová. V parlamentních volbách 2021 zvolen nebyl.

Jaroslav Vymazal se závodně věnoval lehké atletice a později triatlonu.

 

Další Politici

zobrazit profil Jan Pijáček
Jan Pijáček
zobrazit profil Romana Bělohlávková
Romana Bělohlávková
zobrazit profil Martin Exner
Martin Exner
zobrazit profil Blanka z Valois
Blanka z Valois
zobrazit profil Jan Bartošek
Jan Bartošek
zobrazit profil Věra Kovářová
Věra Kovářová
zobrazit profil Taťána Malá
Taťána Malá
zobrazit profil Robert Šlachta
Robert Šlachta