Petra Quittová

Petra Quittová

Datum narození: 2. 9. 1972
Profese: politička hnutí STAN, zdravotnice, ekonomka
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Politička hnutí STAN Petra Quittová coby starostka městské části Brno-Černovice v parlamentních volbách 2021 získala poslanecký mandát. Zvolena byla Jihomoravském kraji.

Po absolvování Střední zdravotnické škole v Brně hlídala dětí a posléze Petra Quittová působila na Úřadu městské části Brno-Černovice. Záhy vystudovala obor veřejná správa a veřejná ekonomie na Ekonomicko-správní fakultě Masarykovy univerzity. Pak pracovala na odboru zdravotnictví na Krajském úřadu Jihomoravského kraje.

Quittová byla členkou Věcí veřejných

Do politiky Petra Quittová vstoupila v roce 2002, kdy byla zvolena zastupitelkou Městské části Brno-Černovice. V roce 2009 se stala členkou Věcí veřejných, ve volbách 2010 post opět obhájila a usedla do křesla tamní starostky, jíž byla do roku 2014.

Za Věci veřejné se Petra Quittová neúspěšně pokusila dostal do dolní komory ve volbách 2010, dále pak do Zastupitelstva města Brna, do Zastupitelstva Jihomoravského kraje a do Evropského parlamentu.

Quittové pomohly preferenční hlasy

V komunálních volbách 2014 Petra Quittová obhájila post zastupitelky Městské části Brno-Černovice, stejně jako ve volbách 2018, to již jako nestranička za hnutí STAN. V květnu 2021 byla znovu zvolena starostkou městské části Brno-Černovice.

Poslanecký mandát již jako členka hnutí STAN Petra Quittová získala v parlamentních volbách 2021, v nichž se z dvanáctého místa jihomoravské kandidátky koalice Piráti a Starostové díky preferenčním hlasům dostala na třetí.

Ve volném čase se Petra Quittová angažuje v Sokolu, jehož se stala starostkou.

Petra Quittová je rozvedená. Žije s dlouholetým partnerem, s nímž má dceru Julii.

 

Další Politici

zobrazit profil Jiří Oliva
Jiří Oliva
zobrazit profil Petr Urbánek
Petr Urbánek
zobrazit profil Petr Venhoda
Petr Venhoda
zobrazit profil Josef Řihák
Josef Řihák
zobrazit profil Ladislav Chlupáč
Ladislav Chlupáč
zobrazit profil Martin Červíček
Martin Červíček
zobrazit profil Věra Procházková
Věra Procházková