Hana Naiclerová

Hana Naiclerová

Datum narození: 19. 6. 1972
Místo narození: Prostějov
Profese: politička hnutí STAN, ekonomka, protikorupční bojovnice
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Politička hnutí STAN Hana Naiclerová v parlamentních volbách 2021 získala poslanecký mandát. Zvolena byla v Olomouckém kraji.

Na Bankovním institutu v Praze Hana Naiclerová absolvovala obor finance a daně. Více než 25 let podnikala v oboru financí, účetnictví a daňového poradenství a řadu let v oblasti chovatelských potřeb. Provozovala tři kamenné obchody a e-shop. Posléze dělala hlavní ekonomku několika firem a zpracovávala daňová přiznání pro asi šest desítek klientů.

Hana Naiclerová byla v hnutí ANO

Do politiky Hana Naiclerová vstoupila proto, aby dokázala, že transparentní hospodaření, férové smlouvy a nulová korupce není sci-fi, ale základ pro spokojený život občanů. V roce 2013 se stala členkou hnutí ANO 2011, za něž byla v komunálních volbách 2014 zvolena prostějovskou zastupitelkou.

Řady Babišova hnutí Hana Naiclerová opustila v dubnu 2016. Téhož roku stála u zrodu politického hnutí PRO 2016, za které v komunálních volbách 2018 obhájila post zastupitelky. V únoru 2020 hnutí ukončilo svou činnost.

Naiclerová dostala Cenu za odvahu

V listopadu 2019 Hana Naiclerová zjistila, že vlivem nesplnění podmínek dotačního programu přišlo město Prostějov o dotaci na výstavbu tzv. komunitního domu na Sušilově ulici ve výši 13,5 milionu korun. Nadační fond proti korupci jí udělil Cenu za odvahu.

Již coby členka hnutí STAN Hana Naiclerová neuspěla v krajských volbách 2020. Do vysoké politiky vkročila v parlamentních volbách 2021, v nichž se díky preferenčním hlasům z páté příčky olomoucké kandidátky koalice Piráti a Starostové dostala na první a získala poslanecký mandát.

Poslankyně Hana Naiclerová není jen chovatelka, ale též zahradnice.

Hana Naiclerová je vdaná. S manželem má tři děti.

 

Další Politici

zobrazit profil Ivana Nevludová
Ivana Nevludová
zobrazit profil Jan Grolich
Jan Grolich
zobrazit profil Olga Sehnalová
Olga Sehnalová
zobrazit profil Jan Stráský
Jan Stráský
zobrazit profil Lukáš Kaucký
Lukáš Kaucký
zobrazit profil Karel Karika
Karel Karika