Jan Berki

Jan Berki

Datum narození: 20. 9. 1981
Profese: politik hnutí Starostové pro Liberecký kraj, pedagog
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Politik hnutí Starostové pro Liberecký kraj Jan Berki se v parlamentních volbách 2021 stal poslancem za koalici Piráti a STAN. Zvolen byl v Libereckém kraji.

Po gymnáziu Jan Berki absolvoval obor Učitelství informatiky a matematiky pro 2. stupeň základní školy na Fakultě pedagogické Technické univerzity v Liberci. Titul Ph.D. získal na Pedagogické fakultě Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích.

Učil na základní škole či na Gymnáziu a Střední odborné škole pedagogické v Liberci. V roce 2008 začal Jan Berki působit jako odborný asistent na Technické univerzitě v Liberci, na níž se věnuje didaktice informatiky.

Jan Berky jezdí na stáže a přednáší

Pět let byl Jan Berki předsedou Akademického senátu Fakulty přírodovědně-humanitní a pedagogické Technické univerzity v Liberci a roku 2020 se stal šéfem Akademického senátu Technické univerzity v Liberci. Pravidelně se účastní zahraničních stáží na univerzitách a přednáší.

Člen hnutí Starostové pro Liberecký kraj Jan Berki se v komunálních volbách 2014 stal libereckým zastupitelem. V krajských volbách 2016 neuspěl. V roce 2018 obhájil post zastupitele.

Do vysoké politiky Jan Berki vkročil v parlamentních volbách 2021, v nichž z třetího místa liberecké kandidátky koalice Piráti a Starostové získal poslanecký mandát.

Mezi koníčky Jana Berkiho patří cestování a skauting.

 

Další Politici

zobrazit profil Ivan Adamec
Ivan Adamec
zobrazit profil Jaromír Strnad
Jaromír Strnad
zobrazit profil Martin Tesařík
Martin Tesařík
zobrazit profil Karel Karika
Karel Karika
zobrazit profil Stanislav Štech
Stanislav Štech
zobrazit profil Theresa Mayová
Theresa Mayová
zobrazit profil Radim Bača
Radim Bača
zobrazit profil Pavel Pustějovský
Pavel Pustějovský