Ivan Adamec

Ivan Adamec

Datum narození: 21. 3. 1960
Místo narození: Teplice
Profese: politik ODS, učitel
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Politik ODS Ivan Adamec, dlouholetý trutnovský starosta, v parlamentních volbách 2021 coby lídr kandidátky koalice SPOLU v Královéhradeckém kraji obhájil křeslo ve Sněmovně.

Po studiu na Pedagogické fakultě Univerzity Karlovy v Praze Ivan Adamec začal pracovat na Okresním národním výboru v Mělníku. V letech 1986 až 1990 byl zaměstnán u Krajského národního výboru v Hradci Králové. Poté osm let vykonával funkci ředitele ZŠ Trutnov, kde učil matematiku a chemii.

IVAN ADAMEC - NEPŘÍTEL FESTIVALU

Členem ODS je Ivan Adamec od roku 1994, odkdy se též datují jeho politické aktivity. Nejprve zasedal v zastupitelstvu Trutnova, posléze postoupil do rady města a roku 1998 se stal jeho starostou. Toto křeslo opakovaně obhájil. Naposledy ve volbách 2018.

Senátorem za obvod č. 39 - Trutnov byl Ivan Adamec zvolen roku 2002. V horní komoře mj. předsedal Výboru pro hospodářství, zemědělství a dopravu. Ve volbách 2008 post neobhájil.

Štěstí Ivanu Adamcovi  přálo v parlamentních volbách 2013, kdy díky kroužkování přeskočil spolustraníky a do Sněmovny se probojoval z 9. místa kandidátky. Ve volbách 2016 byl za ODS zvolen zastupitelem Královéhradeckého kraje.

Do voleb 2017 jej strana vyslala obhájit poslanecký mandát, což se mu podařilo. Do voleb 2021 Ivan Adamec vkročil jako jednička kandidátky koalice SPOLU (KDU-ČSL, ODS a TOP 09) v Královéhodeckém kraji. Křeslo v dolní komoře si udržel.

Poslanec Ivan Adamec proslul svými opakovanými spory s organizátory Trutnov Open Air Music Festivalu, zejména s jeho zakladatelem Martinem Věchetem. Byl totiž jedním ze zastánců prodeje a zastavění pozemků, na nich se festival konal. S těmito sváry souvisela též ostuda kolem vyznamenání, které město chtělo předat exprezidentovi Václavu Havlovi. Bývalý disident jej chtěl převzít právě na zmíněném festivalu, což město označilo za nedůstojné.

O IVANU ADAMCOVI ČTĚTE ZDE>>

Ivan Adamec je ženatý. S manželkou Irenou má syna Václava a dceru Kateřinu.

 

 

 

 

Články o celebritě

Adamcovi sbalili kufry: Tajné usmiřování na Floridě? Adamcovi sbalili kufry: Tajné usmiřování na Floridě? Že se manželé rozvádějí se všeobecně ví. Teď ale Jiří Adamec (74) spolu s padesátiletou manželkou od... číst článek
Schillerová šéfkou klubu ANO místo Faltýnka! Stanjura velí klubu ODS a řeší předání moci Schillerová šéfkou klubu ANO místo Faltýnka! Stanjura velí klubu ODS a řeší předání moci To, o čem si štěbetali vrabci na sněmovních střechách, se potvrdilo. Poslanecký klub ANO nově povede... číst článek
Brzobohatá terčem nenávisti! Proslulý pedant a pes v akci Brzobohatá terčem nenávisti! Proslulý pedant a pes v akci Třiatřicetiletá Taťána Gregor Kuchařová odtajnila nevraživost, která panovala v tuzemských soutěžích... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Miroslav Antl
Miroslav Antl
zobrazit profil Radim Sršeň
Radim Sršeň
zobrazit profil Jaroslav Kytýr
Jaroslav Kytýr
zobrazit profil Zdeněk Papoušek
Zdeněk Papoušek
zobrazit profil Jiří Zemánek
Jiří Zemánek
zobrazit profil René Schreier
René Schreier
zobrazit profil Ondřej Prokop
Ondřej Prokop