Ondřej Veselý

Ondřej Veselý

Datum narození: 3. 5. 1976
Místo narození: Krnov
Profese: politik ČSSD, advokát
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Politik ČSSD Ondřej Veselý byl v letech 2017 až 2021 poslancem. Posléze se strana do Sněmovny vůbec nedostala.

Po absolvování Právnické fakulty Západočeské Univerzity v Plzni Ondřej Veselý působil jako podnikový právník v Lesích České republiky. Po získání titulu JUDr. byl od roku 2004 koncipientem v AK Papež, Jarušek & Volmanová. Roku 2006 se stal samostatným advokátem.

Ondřej Veselý byl starostou Písku

Do ČSSD Ondřej Veselý vstoupil roku 2003 a v komunálních volbách 2006 získal post zastupitele města Písek. Následně mandát obhájil a v listopadu 2010 byl zvolen starostou. Po volbách 2014 sice zastupitelem zůstal, ale v křesle starosty jej nahradila pedagožka Eva Vanžurová.

Do Zastupitelstva Jihočeského kraje se po jednom neúspěchu Ondřej Veselý probojoval roku 2008. Následně post obhájil, avšak v krajských volbách 2016 se mu to již nepodařilo.

Poslancem se Veselý stal místo Mrvky

V parlamentních volbách 2017 se Ondřej Veselý stal volebním lídrem ČSSD a posléze i poslancem zvoleným v Jihočeském kraji, a to poté, co z této pozice odstoupil Stanislav Mrvka. Bylo to po vzpouře, která vznikla kvůli z kandidátky vyškrtnutému exhejtmanovi Jiřímu Zimolovi.

V parlamentních volbách 2021 Ondřej Veselý zujal první příčku na jihočeské kandidátce sociálních demokratů, kteří jej vyslali post v dolní komoře obhájit. To se mu nepodařilo, strana se totiž do Sněmovny vůbec nedostala.

Ondřej Veselý je ženatý a má tři děti.

O PARLAMENTNÍCH VOLBÁCH 2021 ČTĚTE ZDE>>

 

 

Články o celebritě

Debata Blesku o vlně zdražování v Česku i otravě Bečvy. Co na to Faltýnek a spol.? Debata Blesku o vlně zdražování v Česku i otravě Bečvy. Co na to Faltýnek a spol.? Zdražování všeho možného v Česku a zásah do peněženek tuzemských domácností, to bylo úvodní téma pát... číst článek
Jurečka a Faltýnek šli do sebe v debatě Blesku: Ostrá hádka kvůli zdražování energií Jurečka a Faltýnek šli do sebe v debatě Blesku: Ostrá hádka kvůli zdražování energií V České republice dochází v posledních měsících k rychlému růstu spotřebitelských cen. Jejich hladin... číst článek
„Babiš je deb*l. A příště se na vás vys*rem.“ Sňatek ANO a ČSSD přežije hádky i přestřelky? „Babiš je deb*l. A příště se na vás vys*rem.“ Sňatek ANO a ČSSD přežije hádky i přestřelky? Není to zcela harmonické manželství. Spíš sňatek z rozumu, který přežívá, protože jej chtějí až do v... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Jana Nečasová
Jana Nečasová
zobrazit profil Vladimír Koníček
Vladimír Koníček
zobrazit profil Věra Procházková
Věra Procházková
zobrazit profil Michail Gorbačov
Michail Gorbačov
zobrazit profil Vítězslav Schrek
Vítězslav Schrek
zobrazit profil Vladimír Balaš
Vladimír Balaš
zobrazit profil Rudolf Špoták
Rudolf Špoták