Václav Votava

Václav Votava

Datum narození: 18. 6. 1956
Místo narození: Domažlice
Profese: politik ČSSD, stavař, manažer
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Politik ČSSD Václav Votava byl v letech 2002 až 2017 a poté od dubna 2019 do října 2021 poslancem zvoleným v Plzeňském kraji.

Po Střední průmyslové škole stavební v Plzni Václav Votava absolvoval obor Konstrukce a dopravní stavby Stavební fakulty Českého vysokého učení technického v Praze. Pracoval mj. ve společnosti Armabeton Praha nebo zastával funkci řídícího manažera ve firmě BKV Stavební společnost v Boru.

Od roku 1997 člen ČSSD tehdy podnikatel Václav Votava se do komunální politiky neúspěšně pokusil vstoupit následujícího roku, kdy kandidoval do Zastupitelstva města Stříbro. Vyšly mu volby 2002, v nichž byl zvolen poslancem v Plzeňském kraji. Mandát obhájil v letech 2006, 2010 a 2013.

V parlamentních volbách 2017 Václav Votava skončil jako první náhradník. Do dolní komory se vrátil v dubnu 2019, kdy nahradil Milana Chovance, jenž na post rezignoval. Ve volbách 2021 strana pohořela, ze Sněmovny vypadla.

V Zastupitelstvu Plzeňského kraje, stejně jako starostou Stříbra Václav Votava byl bezmála rok, a to od října 2018.

O VÁCLAVU VOTAVOVI ČTĚTE ZDE>>

Václav Votava má s manželkou Miroslavou, s níž se oženil v roce 1976, dvě děti. Dcera Kateřina Votavová byla finalistkou soutěže Česká Miss 2010.

 

Další Politici

zobrazit profil Karla Šlechtová
Karla Šlechtová
zobrazit profil Karel Smetana
Karel Smetana
zobrazit profil Barbora Urbanová
Barbora Urbanová
zobrazit profil Petr Šilar
Petr Šilar
zobrazit profil Jiří Carbol
Jiří Carbol
zobrazit profil Petr Sadovský
Petr Sadovský
zobrazit profil Pavel Svoboda
Pavel Svoboda