Jan Lipavský

Jan Lipavský

Datum narození: 2. 7. 1985
Profese: politik České pirátské strany, manažer, analytik
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Politik České pirátské strany Jan Lipavský byl v letech 2017 až 2021 poslancem. V prosinci se stal ministrem zahraničních věcí.

Studoval mezinárodní vztahy na univerzitě v Česku a v Anglii. Před vstupem do politiky Jan Lipavský rozvíjel kariéru v soukromém sektoru, např. ve společnostech McKinsey & Company či ZOOT. Postupně se vypracoval do manažerských pozic v oblasti informačních technologií v bankovnictví.

JAN LIPAVSKÝ OZNAČIL PETŘÍČKA ZA POCHEHO LOUTKU

Jan Lipavský se zajímá o tajné služby

Věnuje se především bezpečnosti a zahraniční politice. Zaměřil se na vznik zákona chránícího strategická odvětví české ekonomiky před ztrátou citlivých dat a know-how. Jan Lipavský také kontroluje činnost českých tajných služeb a zasazuje se o zachování jejich nezávislosti.

Členem České pirátské strany se Jan Lipavský stal roku 2015. V parlamentních volbách 2017 byl zvolen poslancem, a to z pátého místa pražské kandidátní listiny Pirátů. V dolní komoře působil do podzimu 2021.

Posléze se Jan Lipavský stal adeptem na post ministra zahraničních věcí ve vládě Petra Fialy (ODS). Jmenován byl 17. prosince 2021.

O JANU LIPAVSKÉM ČTĚTE ZDE>>

Jan Lipavský je ženatý a má dceru.

 

Články o celebritě

Detaily schůzky Pavla a Zelenského v USA: Řešili mírový plán, munici i vstup Ukrajiny do EU Detaily schůzky Pavla a Zelenského v USA: Řešili mírový plán, munici i vstup Ukrajiny do EU Český prezident Petr Pavel ve středu ve Washingtonu jednal s ukrajinským protějškem Volodymyrem Zele... číst článek
„Vrazi dětí jsou odpad lidstva.“ Lipavský kvůli útoku na nemocnici předvolal ruského velvyslance „Vrazi dětí jsou odpad lidstva.“ Lipavský kvůli útoku na nemocnici předvolal ruského velvyslance Ministr zahraničních věcí Jan Lipavský (Piráti) dnes nechal do Černínského paláce předvolat ruského ... číst článek
Pavel odsoudil útok na dětskou nemocnici: Putin se nezastaví před ničím! Rusko je největší hrozba Pavel odsoudil útok na dětskou nemocnici: Putin se nezastaví před ničím! Rusko je největší hrozba Zásah dětské nemocnice v Kyjevě a mnoha dalších ukrajinských měst je důkazem toho, že Rusko preziden... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Herbert Pavera
Herbert Pavera
zobrazit profil Pavel Staněk
Pavel Staněk
zobrazit profil Pavel Bělobrádek
Pavel Bělobrádek
zobrazit profil Donald Trump
Donald Trump
zobrazit profil Lubomír Brož
Lubomír Brož
zobrazit profil Jana Černochová
Jana Černochová
zobrazit profil Eduard Hulicius
Eduard Hulicius