Michal Šalomoun

Michal Šalomoun

Datum narození: 21. 10. 1974
Místo narození: Třebíč
Profese: politik za Českou pirátskou stranu, advokát
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Politik za Českou pirátskou stranu Michal Šalomoun se po parlamentních volbách 2021 stal ministrem pro legislativu ve vládě Petra Fialy (ODS).

Po gymnáziu v rodné Třebíči Michal Šalomoun absolvoval studijní program Rozhlasová a televizní dramaturgie a scenáristika na JAMU v Brně. Souběžně studoval Právnickou fakultu Masarykovy Univerzity v Brně, kde posléze získal i tituly JUDr. a Ph.D.

Zabývá se zejména autorským právem v umění. Se svou alma mater Michal Šalomoun nadále spolupracuje, a to jako externí pedagog nebo člen výzkumného týmu.

V letech 2003 až 2005 Michal Šalomoun dělal právníka sekretariátu ředitelky Krajského úřadu Kraje Vysočina. Roku 2005 začal působit v advokacii.

Věci veřejné Šalomoun vyměnil za Piráty

Do politiky Michal Šalomoun vstoupil v komunálních volbách 2010 jako nezávislý na kandidátce Věcí veřejných. Do voleb 2014 byl třebíčským zastupitelem a radním.

Neúspěchem pro Michala Šalomouna skončily senátní volby 2018, v nichž nepostoupil ani do druhého kola, a také volby do Evropského parlamentu 2019. Do obou šel coby nestraník na kandidátce České pirátské strany.

Po parlamentních volbách 2021 se Michal Šalomoun stal adeptem na post ministra pro legislativu ve vládě Petra Fialy (ODS). Jmenován byl 17. prosince téhož roku.

O MICHALU ŠALOMOUNOVI ČTĚTE ZDE>>

Mezi koníčky Michala Šalomouna patří ryby, včely, houby a taroky.

 

Články o celebritě

Jednání vlády: Korespondenční volba nejdříve v roce 2025 a prodloužení hraničních kontrol Jednání vlády: Korespondenční volba nejdříve v roce 2025 a prodloužení hraničních kontrol Zavedení korespondenční volby pro Čechy v zahraničí pro prezidentské, sněmovní a evropské volby proj... číst článek
Invaze 1968 jako dnešní Ukrajina? Fiala zmínil komplexy Rusů, Lipavský nezlomnost Ukrajinců Invaze 1968 jako dnešní Ukrajina? Fiala zmínil komplexy Rusů, Lipavský nezlomnost Ukrajinců Česko si dnes připomíná výročí invaze vojsk Varšavské smlouvy z roku 1968, přičemž na zlomovou událo... číst článek
Čeští ženisté pomohou po povodních stavět mosty ve Slovinsku, rozhodla vláda. Co dál po dovolené řešila? Čeští ženisté pomohou po povodních stavět mosty ve Slovinsku, rozhodla vláda. Co dál po dovolené řešila? Tři těžké mostové soupravy dopraví do Slovinska poničeného nedávnými záplavami spolu s hasiči i češt... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Petr Urbánek
Petr Urbánek
zobrazit profil Zdeněk Geist
Zdeněk Geist
zobrazit profil Lubomír Španěl
Lubomír Španěl
zobrazit profil Jakub Landovský
Jakub Landovský
zobrazit profil Ivo Slavotínek
Ivo Slavotínek
zobrazit profil Saddám  Husajn
Saddám Husajn