Viktor Orbán

Viktor Orbán

Datum narození: 31. 5. 1963
Místo narození: Székesfehérvár, Maďarsko
Výška: 174 cm
Profese: 4. a 8. premiér Maďarska, právník
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Viktor Orbán, politik konzervativní strany Fidesz, se roku 2010 vrátil do funkce premiéra Maďarska. Byl jím už v letech 1998 až 2002.

Po Gymnáziu Blanky Telekiové a povinné dvouleté vojenské službě Viktor Orbán, celým jménem Viktor Mihály Orbán, vystudoval práva na budapešťské Univerzitě Eötvöse Loránda. Poté pracoval na ministerstvu zemědělství a výživy.

VIKTOR ORBÁN VS EMMANUEL MACRON

Viktor Orbán stál u zrodu Fidesz

V roce 1989 Viktor Orbán získal stipendium od Soros Foundation, nadace amerického finančníka George Sorose v anglickém Oxfordu, kde studoval na Pembroke College.

Po pádu komunismu seViktor Orbán vrátil zpět do Maďarska a v roce 1990 se stal poslancem za stranu Fidesz (Maďarská občanská unie), již v roce 1988 spoluzakládal.

Od voleb 1998 byl Viktor Orbán čtyři roky premiérem. Předsedou maďarské vlády se opět stal roku 2010 a tento post obhájil i po volbách 2014, 2018 a 2022.

O VIKTORU ORBÁNOVI ČTĚTE ZDE>>

V roce 1986 se Viktor Orbán oženil s právničkou Anikó Lévai. Mají spolu syna Gáspára a dcery Flóru, Ráhel, Sáru a Rózu.

 

 

Články o celebritě

Trest pro Orbána za „rande“ s Putinem a Číňany?! Evropská komise vyhlásila bojkot maďarských jednání Trest pro Orbána za „rande“ s Putinem a Číňany?! Evropská komise vyhlásila bojkot maďarských jednání Evropská komise dnes oznámila, že vzhledem k vývoji od začátku maďarského předsednictví v Radě Evrop... číst článek
Babišův europoslanec Hlaváček končí po zvolení v Bruselu: Závažné osobní důvody! Babišův europoslanec Hlaváček končí po zvolení v Bruselu: Závažné osobní důvody! Martin Hlaváček, znovuzvolený v červnových eurovolbách za hnutí ANO, se neujme druhého mandátu v Evr... číst článek
ANO odmítlo jít za Fialou. Politolog: Co znamená jejich „trucování“ a Turek u Babišových Patriotů? ANO odmítlo jít za Fialou. Politolog: Co znamená jejich „trucování“ a Turek u Babišových Patriotů? Nová frakce Evropského parlamentu Patrioti pro Evropu (PfE), jejíž součástí jsou i europoslanci hnut... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Alexandr Vondra
Alexandr Vondra
zobrazit profil Michaela Šebelová
Michaela Šebelová
zobrazit profil Pavel  Čekan
Pavel Čekan
zobrazit profil Andrej Babiš
Andrej Babiš
zobrazit profil Martin Kupka
Martin Kupka
zobrazit profil Marek Benda
Marek Benda
zobrazit profil Ondřej Kolář
Ondřej Kolář
zobrazit profil Jakub Landovský
Jakub Landovský