Viktor Orbán

Viktor Orbán

Datum narození: 31. 5. 1963
Místo narození: Székesfehérvár, Maďarsko
Výška: 174 cm
Profese: 4. a 8. premiér Maďarska, právník
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Viktor Orbán, politik konzervativní strany Fidesz, se roku 2010 vrátil do funkce premiéra Maďarska. Byl jím už v letech 1998 až 2002.

Po Gymnáziu Blanky Telekiové a povinné dvouleté vojenské službě Viktor Orbán, celým jménem Viktor Mihály Orbán, vystudoval práva na budapešťské Univerzitě Eötvöse Loránda. Poté pracoval na ministerstvu zemědělství a výživy.

VIKTOR ORBÁN VS EMMANUEL MACRON

Viktor Orbán stál u zrodu Fidesz

V roce 1989 Viktor Orbán získal stipendium od Soros Foundation, nadace amerického finančníka George Sorose v anglickém Oxfordu, kde studoval na Pembroke College.

Po pádu komunismu seViktor Orbán vrátil zpět do Maďarska a v roce 1990 se stal poslancem za stranu Fidesz (Maďarská občanská unie), již v roce 1988 spoluzakládal.

Od voleb 1998 byl Viktor Orbán čtyři roky premiérem. Předsedou maďarské vlády se opět stal roku 2010 a tento post obhájil i po volbách 2014, 2018 a 2022.

O VIKTORU ORBÁNOVI ČTĚTE ZDE>>

V roce 1986 se Viktor Orbán oženil s právničkou Anikó Lévai. Mají spolu syna Gáspára a dcery Flóru, Ráhel, Sáru a Rózu.

 

 

Články o celebritě

Babišův „zm*d“ ve Sněmovně: Pětikoalice mu vyčítá estébácké manýry. „Komedie,“ čílí se šéf ANO Babišův „zm*d“ ve Sněmovně: Pětikoalice mu vyčítá estébácké manýry. „Komedie,“ čílí se šéf ANO V e-mailu pro své spolupracovníky označil Andrej Babiš (ANO) za „zm*da“ ministra zahraničí Jana Lipa... číst článek
Spory Fialy a Tuska s Ficem a Orbánem: V4 je jen prázdná slupka, míní politolog. Zrušil by ji? Spory Fialy a Tuska s Ficem a Orbánem: V4 je jen prázdná slupka, míní politolog. Zrušil by ji? Zatím poslední jednání premiérů V4 v pražském Lichtenštejnském paláci neprobíhalo zrovna snadně. Nav... číst článek
Orbán bouřil proti Bruselu: Je čas na vzpouru! Probouzejí se i Češi. Do války nevstoupíme Orbán bouřil proti Bruselu: Je čas na vzpouru! Probouzejí se i Češi. Do války nevstoupíme Maďarský premiér Viktor Orbán u příležitosti státního svátku, kterým si země připomíná začátek proti... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Pavel Staněk
Pavel Staněk
zobrazit profil Michal Kortyš
Michal Kortyš
zobrazit profil Renata Oulehlová
Renata Oulehlová
zobrazit profil Stanislav Juránek
Stanislav Juránek
zobrazit profil Michal Pehr
Michal Pehr
zobrazit profil Jaroslav Kytýr
Jaroslav Kytýr
zobrazit profil Petr Venhoda
Petr Venhoda