Milan Daďourek

Milan Daďourek

Datum narození: 4. 4. 1975
Profese: člen České pirátské strany, ekolog, farmář
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Člen České pirátské strany Milan Daďourek se v parlamentních volbách 2021 stal jedničkou kandidátky koalice Piráti a STAN v Kraji Vysočina. Do Sněmovny se nedostal.

Absolvoval magisterský obor ochrana a tvorba životního prostředí na Přírodovědecké fakultě Univerzity Palackého v Olomouci. Později Milan Daďourek vystudoval bakalářský obor právní specializace - veřejná správa na Právnické fakultě Masarykovy univerzity.

Pracoval mj. jako referent na Správě CHKO Žďárské vrchy nebo zemědělský poradce. Milan Daďourek byl také ředitelem Sdružení krajina. Coby samostatně hospodařícím zemědělec se specializoval na ekologický chov ovcí.

Do komunální politiky Milan Daďourek vstoupil v roce 2002 jako nezávislý a stal se zastupitelem obce Počítky v okrese Žďár nad Sázavou. Mandát zastupitele v letech 2006, 2010 a 2014 obhájil. Mezi roky 2003 a 2011 byl tamním místostarostou.

Ve volbách krajských 2012, v parlamentních 2013, v komunálních 2018 (to již byl členem České pirátské strany) ani ve volbách 2020 Milan Daďourek neuspěl. V těch posledních skončil jako první pirátský náhradník v Kraji Vysočina.

Do parlamentních voleb 2021 Milan Daďourek vkročil z pozice lídra kandidátky koalice Piráti a STAN v Kraji Vysočina. Křeslo ve Sněmovně nezískal.

Milan Daďourek je ženatý. Má dvě děti.

 

 

 

Další Politici

zobrazit profil Patrik Kunčar
Patrik Kunčar
zobrazit profil Robin Šín
Robin Šín
zobrazit profil Martin Netolický
Martin Netolický
zobrazit profil Marta Semelová
Marta Semelová
zobrazit profil Josef Bernard
Josef Bernard
zobrazit profil Hana Marvanová
Hana Marvanová
zobrazit profil Mirek Topolánek
Mirek Topolánek