Lukáš Černohorský

Lukáš Černohorský

Datum narození: 19. 11. 1984
Místo narození: Dlouhá Lhota u Příbrami
Profese: politik České pirátské strany, IT analytik, projektový manažer
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Lukáš Černohorský, IT analytik a projektový manažer, byl v letech 2017 až 2021 poslancem za Českou pirátskou stranu.

Po střední průmyslové škole elektrotechnické Lukáš Černohorský absolvoval obor měřící a řídicí techniky Vysoké školy báňské. Pracoval jako IT analytik, tester poté jako projektový manažer.

LUKÁŠ ČERNOHORSKÝ PŘEDSEDOU KOMISE K OKD

V České pirátské straně si Lukáš Černohorský něco přes rok a půl vyzkoušel funkci předsedy. Ve volbách 2010 kandidoval do Zastupitelstva města Ostravy, ale neuspěl. Stejně dopadl i v krajských volbách 2012. Marná byla i jeho snaha dostat se po Sněmovny, a to jak roku 2010, tak v předčasných volbách 2013, po pádu vlády Petra Nečase.

Ve volbách 2016 se Lukáš Černohorský rozhodl vybojovat křeslo v Senátu v obvodu č. 73 - Frýdek-Místek, nesplnil však zákonnou věkovou hranici a kandidatura mu tak nebyla umožněna. Tehdy neprošel ani do krajského zastupitelstva.

V parlamentních volbách 2017 se Lukáš Černohorský stal lídrem Pirátů v Moravskoslezském kraji a získal poslanecký mandát. Ten ve volbách 2021 neobhájil.

O LUKÁŠOVI ČERNOHORSKÉM ČTĚTE ZDE>>

Ve volném čase se Lukáš Černohorský věnuje společenskému tanci, kterému propadl ještě jako teenager. Mezi jeho další zájmy patří elektronika a operační systémy. Začal se angažovat v Petice za zachování tří ostravských historických budov, které tvoří celek zvaný Ostravica-Textilia.

 

 

 

Články o celebritě

Arenberger u Babiše: Kárání za „pochybný“ nájem i nepřiznané miliony. Přijde kontrola Arenberger u Babiše: Kárání za „pochybný“ nájem i nepřiznané miliony. Přijde kontrola Ministr zdravotnictví Petr Arenberger (za ANO) musí podle premiéra Andreje Babiše (ANO) do detailu v... číst článek
Ministři se „vykašlali“ na poslance. Interpelace skončily po deseti minutách Ministři se „vykašlali“ na poslance. Interpelace skončily po deseti minutách Dnešní dopolední písemné interpelace ve Sněmovně skončily asi po deseti minutách. Poslanci neprojedn... číst článek
Ani korunu navíc: Opozice chce zmrazit platy politiků a soudců, stát by ušetřil 5 miliard Ani korunu navíc: Opozice chce zmrazit platy politiků a soudců, stát by ušetřil 5 miliard K návrhu Pirátů na zmrazení platů ústavních činitelů včetně soudců se přidali i poslanci KDU-ČSL a p... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Sebastian Kurz
Sebastian Kurz
zobrazit profil Jaroslav Malý
Jaroslav Malý
zobrazit profil Donald Trump
Donald Trump
zobrazit profil Alena Šírová
Alena Šírová
zobrazit profil Ondřej Lochman
Ondřej Lochman
zobrazit profil Jiří Dienstbier ml.
Jiří Dienstbier ml.
zobrazit profil Jan Zahradníček
Jan Zahradníček
zobrazit profil Radim Sršeň
Radim Sršeň