Ivan Bartoš

Datum narození: 20. 3. 1980
Místo narození: Jablonec nad Nisou
Profese: předseda České pirátské strany, poslanec
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Ivan Bartoš byl opakovaně zvolen předsedou Pirátů. V roce 2017 získal poslanecký mandát a ve volbách 2021 jej obhájil. V prosinci se stal ministrem pro digitalizaci a místní rozvoj.

Po absolvování oboru informační studia a knihovnictví na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy a získání titulu PhDr. působil Ivan Bartoš jeden semestr na Fakultě počítačových věd na University of New Orleans v USA. Po dokončení doktorského studia roku 2013 pracoval pro české i zahraniční firmy jako specialista na informační technologie.

IVAN BARTOŠ - ROZHOVOR PRO REFLEX

Pirátem se Ivan Bartoš stal roku 2009

IT kariéru Ivan Bartoš přerušil roku 2015, kdy jako ředitel marketingu startoval nový český pracovní portál. Posléze se věnoval různým projektům, které se týkaly kvality dat, budování datových skladů a návrhů manažerských informačních systémů. Začal také přednášet mj. na téma autorské právo.

IVAN BARTOŠ - NEJEN O DREDECH A MARIHUANĚ

Pirátem se Ivan Bartoš stal roku 2009. Opakovaně byl zvolen předsedou České pirátské strany, za niž jako lídr neúspěšně kandidoval do Evropského parlamentu ve volbách 2014. V parlamentních volbách 2017 se stal jedničkou kandidátky Pirátské strany ve Středočeském kraji a byl zvolen poslancem.

Bartošovi Piráti dostali pěkný výprask

Do voleb 2021 Ivan Bartoš vkročil jako lídr středočeské kandidátky koalice Piráti a STAN a jeden z možných adeptů na premiéra. Poslanecký mandát sice obhájil, ale na křeslo předsedy vlády mohl zapomenout. Strana totiž dostala pěkný výprask - z 22 křesel jí zbyly čtyři.

Posléze se Ivan Bartoš stal adeptem na post ministra pro digitalizaci a místní rozvoj ve vládě Petra Fialy (ODS). Ministrem byl jmenován 17. prosince 2021.

O IVANU BARTOŠOVI ČTĚTE ZDE>>

Jako diskžokej Ivan Bartoš mixuje psytrance, hraje na akordeon a zpívá v kapele Nohama napřed. Angažuje se v aktivitách souvisejících s DIY kulturou.

Ivan Bartoš se oženil s Lydií Frankou, „kněžkou chaosu“ a členkou Pirátské strany. V srpnu 2020 se jim narodil syn Bertram. Společně vychovávají Lydiinu dceru Amélii.

 

 

 

Články o celebritě

Fiala slíbil podporu Ukrajině, Šmyhala přijal i Pavel: Vlády obou zemí jednaly v Praze Fiala slíbil podporu Ukrajině, Šmyhala přijal i Pavel: Vlády obou zemí jednaly v Praze V Praze se konalo společné jednání české a ukrajinské vlády. Politici obou zemí navázali na zasedání... číst článek
Fialova pravá ruka Kotalíková: Prozradila, že čeká miminko. U maorského rituálu ve Strakovce Fialova pravá ruka Kotalíková: Prozradila, že čeká miminko. U maorského rituálu ve Strakovce Vedoucí Úřadu vlády Jana Kotalíková v úterý na zahradě Strakovy akademie přivítala novozélandský rag... číst článek
Piráti po debaklu slavili 15 let: Jaké mají lídry pro krajské volby? Do Senátu podpoří i Drahoše Piráti po debaklu slavili 15 let: Jaké mají lídry pro krajské volby? Do Senátu podpoří i Drahoše S podporou Pirátské strany bude v letošních senátních volbách kandidovat 11 lidí. Obhajovat bude sen... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Rishi Sunak
Rishi Sunak
zobrazit profil František Navrkal
František Navrkal
zobrazit profil Jaroslav Foldyna
Jaroslav Foldyna
zobrazit profil Roman Onderka
Roman Onderka
zobrazit profil Vít Ulrych
Vít Ulrych
zobrazit profil Ivana Váňová
Ivana Váňová
zobrazit profil Alexandr Vondra
Alexandr Vondra