Ondřej Polanský

Ondřej Polanský

Datum narození: 22. 1. 1984
Místo narození: Ostrava
Profese: politik České pirátské strany, programátor
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Programátor Ondřej Polanský, politik České pirátské strany, byl v letech 2017 až 2021 poslancem za Moravskoslezský kraj.

Maturitu v oboru elektrotechnika Ondřej Polanský složil v roce 2003, do roku 2008 pak studoval informatiku a hospodářské dějiny na Vysoké škole ekonomické v Praze.

Poté Ondřej Polanský začal působit v mezinárodních firmách pracujících s informačními technologiemi, především v oblasti analýzy a zpracovávání velkých dat. V Ostravě se zapojil do občanských aktivit majících za cíl zlepšovat veřejný prostor.

Členem České pirátské strany se Ondřej Polanský stal hned při jejím vzniku, tedy roku 2009. V komunálních volbách 2010 za Piráty neúspěšně kandidoval do Zastupitelstva města Ostravy, stejně jako ve volbách 2014 a v krajských volbách 2012 i 2016 a parlamentních 2013.

Štěstí se na Ondřeje Polanského usmálo až ve volbách 2017, kdy za Piráty získal poslanecký mandát, a to z druhého místa jejich moravskoslezské kandidátky. V komunálních volbách 2018 nebyl zvolen ani do Zastupitelstva města Ostravy, ani do městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz. Ve Sněmovně působil do podzimu 2021.

Ondřeje Polanského zajímá architektura a urbanismus. Je aktivní sportovec, má rád moderní technologie, českou kinematografii, bílé víno a noční oblohu.

 

Další Politici

zobrazit profil Miroslav Šlouf
Miroslav Šlouf
zobrazit profil Jiří Oliva
Jiří Oliva
zobrazit profil Bohuslav Svoboda
Bohuslav Svoboda
zobrazit profil Monika Oborná
Monika Oborná
zobrazit profil Marek Výborný
Marek Výborný
zobrazit profil Jan Skopeček
Jan Skopeček
zobrazit profil Jitka Zikmundová
Jitka Zikmundová