Zdeněk Pištora

Zdeněk Pištora

Datum narození: 12. 12. 1963
Místo narození: Kolín
Profese: politik hnutí Trikolóra, učitel
Znamení: Střelec

Související celebrity

Životopis

Politik hnutí Trikolóra Zdeněk Pištora byl coby nestraník v letech 2002 až 2004 starostou Postoloprt. Do této funkce se vrátil po komunálních volbách 2014.

Po gymnáziu Zdeněk Pištora vystudoval učitelství všeobecně vzdělávacích předmětů pro 2. a 3. stupeň (aprobace tělesná výchova - zeměpis) na Pedagogické fakultě Plzeň. Poté učil mj. na Střední průmyslové škole Příbram, na základních školách v Teplicích či v Postoloprtech, kde byl též zástupcem ředitele.

Do Senátu se Pištora neprobojoval

Do politiky Zdeněk Pištora vstoupil coby nestraník roku 1998, kdy byl zvolen zastupitelem a stal se členem Rady města Postoloprty za Sdružení nezávislých kandidátů. V letech 2002 až 2004 byl starostou. Do této funkce se vrátil po volbách 2014.

V roce 2019 Zdeněk Pištora vstoupil do hnutí Trikolóra, které jej do voleb 2020 vyslalo vybojovat křeslo v Senátu za obvod č. 6 - Louny. Na kandidátce do ústeckého zastupitelstva obsadil čtvrté místo. Ani jeden z postů nezískal.

Mezi koníčky Zdeňka Pištory patřil především sport, což vychází z jeho profese - učitel tělocviku. Dále to je cestování a četba. V současné době má na prvním místě rodinu, které věnuje veškerý volný čas.

V prvním manželství se Zdeňku Pištorovi narodila dcera Lucie a syn Martin, v druhém syn Jan. Vyženil syna Lukáše. Se současnou ženou Zuzanou se stali partnery roku 2005 a po sedmi letech se vzali.

 

 

Další Politici

zobrazit profil Adriana Krnáčová
Adriana Krnáčová
zobrazit profil Alžběta Pomořanská
Alžběta Pomořanská
zobrazit profil Miroslav Adámek
Miroslav Adámek
zobrazit profil Zdeněk Matušek
Zdeněk Matušek
zobrazit profil Petr Třešňák
Petr Třešňák
zobrazit profil Miroslav Novák
Miroslav Novák
zobrazit profil Petr Cibulka
Petr Cibulka
zobrazit profil Miroslava Němcová
Miroslava Němcová