Zuzana Majerová Zahradníková

Zuzana Majerová Zahradníková

Datum narození: 28. 6. 1972
Místo narození: Olomouc
Profese: politička hnutí Trikolóra, učitelka, překladatelka, podnikatelka
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Zuzana Majerová Zahradníková, politička hnutí Trikolóra, byla v letech 2017 až 2021 poslankyní.

V roce 1989 studentka čtvrtého ročníku gymnázia v Olomouci Zuzana Majerová Zahradníková, rozená Dvořáková, organizovala stávku studentů, podepsala petici Několik vět a stála u vzniku Občanského fóra.

Z Filozofické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci (obor výtvarné umění) odešla ve čtvrtém ročníku do Kanady, kde se věnovala studiu angličtiny. Po šesti letech se Zuzana Majerová Zahradníková do ČR vrátila a pracovala jako manažerka v neziskové organizaci P-centrum Sananim.

Posléze Zuzana Majerová Zahradníková podnikala v oboru překladatelství a tlumočení a coby lektorka a učitelka anglického jazyka, mj. na druhém stupni základní školy. Působila také ve firmě Dermacol Brno.

Majerové pomohly preferenční hlasy

Od roku 2009 členka ODS Zuzana Majerová Zahradníková neuspěla s kandidaturou do Sněmovny v předčasných parlamentních volbách 2013, po pádu vlády Petra Nečase. Do křesla v dolní komoře usedla po volbách 2017, a to díky preferenčním hlasům.

Na jaře 2019 Zuzana Majerová Zahradníková opustila řady občanských demokratů a stala se jednou ze zakládajících členů hnutí Trikolóra a záhy jeho první místopředsedkyní. V krajských volbách 2020 jí štěstí nepřálo. Po odchodu Václava Klause jr. byla zvolena předsedkyní hnutí.

Do parlamentních voleb 2021 Zuzanu Majerovou Zahradníkovou vyslala formace Trikolora, Svobodní, Soukromníci jako superlídryni a jedničku své pražské kandidátky. Politička neuspěla a v dolní komoře skončila.

S manželem Janem MajeremZuzana Majerová Zahradníková dva syny.

 

 

 

Další Politici

zobrazit profil Tomáš Vandas
Tomáš Vandas
zobrazit profil Stanislav Juránek
Stanislav Juránek
zobrazit profil Jakub Janda
Jakub Janda
zobrazit profil Petr Liška
Petr Liška
zobrazit profil Miloslav Ludvík
Miloslav Ludvík
zobrazit profil Petr Vícha
Petr Vícha