Tereza Hyťhová

Tereza Hyťhová

Datum narození: 23. 2. 1995
Profese: politička, pedagožka
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Tereza Hyťhová byla v letech 2017 až 2021 poslankyní. Ve Sněmovně působila jako nezařazená poté, co SPD vyměnila za Trikolóru.

Po střední pedagogické škole Tereza Hyťhová absolvovala obor učitelství se zaměřením na speciální pedagogiku na Pedagogické fakultě Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem. Učila na základních školách.

TEREZA HYŤHOVÁ HAJILA RASISTY I MENŠINY ZÁROVEŇ

SPD Hyťhová vyměnila za Trikolóru

Do politiky se neúspěšně pokusila vstoupit ve volbách 2014, kdy kandidovala jako nestraník za hnutí Úsvit do Zastupitelstva města Krupka. Podařilo se jí to ve volbách 2016, v nichž již členka hnutí SPD Tereza Hyťhová získala křeslo v Zastupitelstvu Ústeckého kraje.

V parlamentních volbách 2017 byla Tereza Hyťhová zvolena poslankyní. V létě 2020 odešla z hnutí Svoboda a přímá demokracie a začala spolupracovat s hnutím Trikolóra, které založil Václav Klaus mladší. V dolní komoře zůstala jako nezařazená poslankyně.

O TEREZE HYŤHOVÉ ČTĚTE ZDE>>

V krajských volbách 2020 Tereza Hyťhová nekandidovala. V parlamentních volbách 2021 se stala jedničkou ústecké kandidátky formace Trikolóra, Svobodní, Soukromníci. Neuspěla.

 

 

Další Politici

zobrazit profil Petr Robejšek
Petr Robejšek
zobrazit profil Alena Dernerová
Alena Dernerová
zobrazit profil Monika Jarošová
Monika Jarošová
zobrazit profil Raúl Castro
Raúl Castro
zobrazit profil Martin Netolický
Martin Netolický
zobrazit profil Jan Řehounek
Jan Řehounek
zobrazit profil Marek Ošťádal
Marek Ošťádal
zobrazit profil Jaroslav Tvrdík
Jaroslav Tvrdík