Lukáš Mareš

Lukáš Mareš

Datum narození: 17. 4. 1989
Místo narození: Český Krumlov
Profese: politik, kandidát na hejtmana ve volbách 2020
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Lékaře Lukáše Mareše vyslala Česká pirátská strana do voleb 2020 jako lídra českobudějovické kandidátky, tedy coby svého kandidáta na tamního hejtmana.

Po gymnázium Lukáš Mareš vystudoval 3. lékařskou fakultu Univerzity Karlovy v Praze. Lékařem se stal v roce 2014. Léta hrál za SK Čtyři Dvory fotbal. Zhruba 10 let hrál Ultimate v týmu 3SB.

Pracovní dráha Lukáše Mareše začala na II. interní klinice Fakultní nemocnice Královské Vinohrady v Praze, kde rychle pochopil, že interna nebude pro něj to pravé a přesunul se do Českých Budějovic a nastoupil na radiologické oddělení místní nemocnice, kde pracuje doposud.

O politiku se Lukáš Mareš díky svému otci a strýcům zajímal odmala. Jakmile nastoupil do zaměstnání, pochopil, že ne všechno ve zdravotnictví je zcela růžové. Na podzim 2016 se proto stal předsedou místního lékařského odborového klubu.

Za úspěchy, na kterých se Lukáš Mareš podílel, považuje to, že vedení nemocnice přistoupilo k zavedení náborových příspěvků a dalších kroků z posílení personálně nedostatečně naplněných oddělení, mj. zrušení „kvalifikačních dohod“.

Poté, co se Lukáš Mareš seznámil z programem a cíly České pirátské strany, tak na přelomu léta a podzimu 2017 do ní vstoupil. Ve volbách 2018 byl zvolen zastupitelem města Českých Budějovic, posléze předsedou zastupitelského klubu Pirátů a uvolněným předsedou výboru zastupitelstva pro veřejnou správu a informační technologie.

Česká pirátská strana si lékaře Lukáše Mareše vybrala do krajských voleb 2020 jako svého lídra v Českobudějovickém kraji, tedy kandidáta na tamního hejtmana.

VŠE O KRAJSKÝCH VOLBÁCH 2020 NAJDETE ZDE>>

 

 

Další Politici

zobrazit profil Anna Svídnická
Anna Svídnická
zobrazit profil Vojtěch Munzar
Vojtěch Munzar
zobrazit profil Eva Fialová
Eva Fialová
zobrazit profil Ivan Jančárek
Ivan Jančárek
zobrazit profil Martin Dvořák
Martin Dvořák
zobrazit profil Radim Sršeň
Radim Sršeň
zobrazit profil Jakub Kulhánek
Jakub Kulhánek
zobrazit profil Ondřej Babka
Ondřej Babka