Josef Janů

Josef Janů

Datum narození: 24. 6. 1969
Místo narození: Tábor
Profese: politik České strany pirátské, kandidát na hejtmana
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Politik Josef Janů se ve volbách 2020 stal lídrem kandidátky České pirátské strany, tedy jejím adeptem na karlovarského hejtmana.

Po maturitě na stavební průmyslovce v Českých Budějovicích Josef Janů absolvoval na Fakultě stavební obor pozemní stavby na Českém vysokém učení technickém v Praze. Profesní život spojil s projektováním a inženýringem v oblasti stavebnictví.

Na přelomu let 2006 a 2007 Josef Janů spoluzaložil karlovarské hnutí O co jim jde!?. Posléze se začal seznamovat s programem České pirátské strany a jako její člen uspěl ve volbách 2016, kdy byl zvolen karlovarským zastupitelem. Stal mj. členem tamního kontrolního výboru.

Pirátskou stranu Josef Janů vidí jako komunitu, ve které je možno poukazovat a řešit jakékoli téma, snažit se dojít k životaschopnému řešení a pokusit se jej prosadit. Za základní úkoly považuje potřebu hlídat si osobní svobodu, mít svobodný přístup k informacím, tolerovat a být tolerován.

Do krajských voleb 2020 Josefa Janů Piráti vyslali jako svého kandidáta na karlovarského hejtmana.

Nedílnou součástí života Josefa Janů je sportovní komunita, kdy po pestrém období aktivního sportování (dominantní basketbal - když má dva metry, tak to byla jasná volba) se od roku 2000 začal starat o výchovu sportující mládeže. Kromě toho poslouchá hudbu a rád si zahraje na kytaru a zazpívá.

Od roku 1991 Josef Janů žije s manželkou, dvěma dcerami a synem v Karlových Varech.

VŠE O KRAJSKÝCH VOLBÁCH 2020 NAJDETE ZDE>>

 

Další Politici

zobrazit profil Tomáš Jirsa
Tomáš Jirsa
zobrazit profil Petr Vrána
Petr Vrána
zobrazit profil Vladimíra Lesenská
Vladimíra Lesenská
zobrazit profil Tomáš Vandas
Tomáš Vandas
zobrazit profil Filip IV. Španělský
Filip IV. Španělský
zobrazit profil Viktorie Švédská
Viktorie Švédská
zobrazit profil Radim Babinec
Radim Babinec
zobrazit profil Michail Gorbačov
Michail Gorbačov