Rudolf Špoták

Profese: politik České pirátské strany, lídr ve volbách 2020

Související celebrity

Životopis

Politik České pirátské strany Rudolf Špoták, od roku 2018 zastupitel, se ve volbách 2020 stal pirátskou jedničkou v Plzeňském kraji, tedy i kandidátem na hejtmana.

Domažlický patriot Rudolf Špoták, který působí jako personalista, by se chtěl „zasadit o to, aby radnice a všichni lidé, kteří zde pracují, byli pro občany službou. Samospráva města je zde pro občany a nikoliv naopak, což se bohužel v poslední době v Domažlicích děje,“ napsal na webu Pirátů.

Do politiky se Rudolf Špoták pokusil vstoupit jako nezávislý roku 2006, kdy kandidoval do Zastupitelstva města Domažlice. Zasedl do něj po volbách 2018, a to ještě jako bezpartijní pod hlavičkou České pirátské strany. Posléze se stal jejím členem.

Do voleb 2020 Rudolfa Špotáka Piráti vyslali coby svého lídra tamní kandidátky zabojovat o křeslo hejtmana Plzeňského kraje.

O RUDOLFU ŠPOTÁKOVI ČTĚTE ZDE>>

Mezi priority Rudolfa Špotáka kromě zdravotnictví, které dle jeho mínění kraj trápí nejvíc, dále patří školství, životního prostředí, oblast sociální péče a doprava. Jeho soukromým snem je, dostat se z Domažlic do Plzně za třicet minut.

VŠE O KRAJKÝCH VOLBÁCH 2020 NAJDETE ZDE>>

 

 

Další Politici

zobrazit profil Stanislav Štech
Stanislav Štech
zobrazit profil Libor Honzárek
Libor Honzárek
zobrazit profil Miroslav Tancoš
Miroslav Tancoš
zobrazit profil Pavel Studnička
Pavel Studnička
zobrazit profil Jiří Švec
Jiří Švec
zobrazit profil Jan Schiller
Jan Schiller
zobrazit profil Olga Richterová
Olga Richterová
zobrazit profil Filip IV. Španělský
Filip IV. Španělský