Václav Horáček

Václav Horáček

Datum narození: 17. 8. 1956
Místo narození: Hořice
Profese: politik TOP 09, učitel
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Politik Václav Horáček se poslancem za TOP 09 stal poprvé roku 2010. Do té doby šest let zastával post starosty Železného Brodu. Do parlamentních voleb 2017 byl stranou opět vyslán mandát obhájit.

Po absolvování Pedagogické fakulty, nyní Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem, Václav Horáček nastoupil dráhu učitele základní školy na 1. stupni. Jako zástupce ředitele se roku 1990 stal zastupitelem města Železný Brod. Roku 1994 byl zvolen tamním starostou. Na tomto postu setrval šest let.

V parlamentních volbách 2010 se Václav Horáček stal železnobrodským poslancem za TOP 09 a poté členem, respektive místopředsedou klubu TOP 09 a Starostové. Byl jedním ze spoluzakladatelů regionálního hnutí Starostové pro Liberecký kraj. Do TOP 09 vstoupil roku 2011.

Ve volbách 2013 Václav Horáček poslanecký mandát obhájil. V komunálních volbách 2014 též obhájil post zastupitele Železného Brodu a v listopadu byl zvolen radním města. Do voleb 2016 šel jako lídr TOPky v Libereckém kraji. Stejně tak jej strana vyslala i do parlamentních voleb 2017.

Václav Horáček je ženatý. S manželkou Hanou má tři syny.

VŠE O PARLAMENTNÍCH VOLBÁCH 2017 NAJDETE ZDE>>

 

Další Politici

zobrazit profil Marek Lahoda
Marek Lahoda
zobrazit profil Petr Vrána
Petr Vrána
zobrazit profil Josef Janů
Josef Janů
zobrazit profil Jiří Pospíšil
Jiří Pospíšil
zobrazit profil Kateřina Valachová
Kateřina Valachová
zobrazit profil Ludmila Nedělkova
Ludmila Nedělkova
zobrazit profil Kim Čong-un
Kim Čong-un
zobrazit profil Pavel Kováčik
Pavel Kováčik