František Gábor

František Gábor

Datum narození: 24. 4. 1970
Profese: válečný veterán, politik
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Válečný veterán František Gábor, který působil v protichemické jednotce v Perském zálivu, se ve volbách 2016 stal kandidátem TOP 09 na hejtmana Libereckého kraje. Nominován byl i do voleb do Sněmovny 2017.

Štábní rotmistr v záloze František Gábor při zahájení kampaně TOP 09 a představení lídrů jednotlivých krajů řekl, že hodlá využít své zkušenosti z bojového nasazení a chce být "hejtmanem, za kterého mluví činy". V letech 1990 až 1991 František Gábor působil v protichemickém praporu nasazeném v I. válce v zálivu v oblasti Saudské Arábie a Kuvajtu (Pouštní štít a Pouštní bouře). Po skončení aktivní kariéry se angažuje v Československé obci legionářské, v letech 2007 až 2013 byl jejím předsedou.

FRANTIŠEK GÁBOR - PROMLUVIL O SMRTI VOJÁKŮ

Přestože František Gábor s působením v Armádě ČR skončil, jeho práce nepřestala být napínavá. Ve společnosti MET. CHEM působil jako technický pracovník, náměstek ředitele, spolumajitel. Náplň činnosti firmy zní: likvidace nebezpečného odpadu, práce v nedýchatelném a zdraví škodlivém prostředí, likvidace starých ekologických zátěží např. Spolana Neratovice, Rakona Rakovník, Narex Česká Lípa; dále přímá účast v projektech vývoje a prodeje ochranných prostředků v oblasti protichemické ochrany; příprava a realizace obchodních aktivit v zahraničí, zajištění účasti společnosti na veletrzích v České republice, Francii, Spojených arabských emirátech a Bulharsku.

Jako člen TOP 09 se František Gábor stal roku 2000 zastupitelem Libereckého kraje a od roku 2004 radním pro regionální rozvoj. Podílel se na Programu rozvoje Libereckého kraje. Ve volbách 2014 kandidoval do Zastupitelstva města Liberec, o dva roky později byl kandidátem TOP 09 na hejtmana Libereckého kraje. Stana jej nominovala také do pralamentních voleb 2017.

O FRANTIŠKU GÁBOROVI ČTĚTE ZDE>>

František Gábor, absolvent oboru chemická technologii na Vojenské střední odborné škole v Žilině a Fakulty hornicko-geologické VŠB-TU Ostrava, je ženatý a vychovává syna Lukáše. „Jsem milovníkem české krajiny a dobrého jídla, mám rád turistiku, cykloturistiky a rád bruslím na in-linech. Vzhledem k mé profesi je jasné, že se zajímám o armádní techniku a pomoc českým veteránům,“ napsal na Facebook.

VŠE O PARLAMENTNÍCH VOLBÁCH 2017 NAJDETE ZDE>>

VŠE O KRAJSKÝCH A SENÁTNÍCH VOLBÁCH ZDE

 

Další Politici

zobrazit profil Jan Grolich
Jan Grolich
zobrazit profil Miloš Tita
Miloš Tita
zobrazit profil Zdenka Němečková Crkvenjaš
Zdenka Němečková Crkvenjaš
zobrazit profil Zdeněk Papoušek
Zdeněk Papoušek
zobrazit profil Jana Maláčová
Jana Maláčová
zobrazit profil Jaroslav  Chmelař
Jaroslav Chmelař
zobrazit profil Jan Čižinský
Jan Čižinský