Petr Kulhánek

Petr Kulhánek

Datum narození: 14. 4. 1971
Profese: politik KOA, ekonom, 6. hejtman Karlovarského kraje
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Politik Petr Kulhánek, bývalý karlovarský primátor, se po volbách 2020 stal za KOA, jejímž partnerem je hnutí STAN, tamním hejtmanem.

Vystudoval VŠE a absolvoval zahraniční stáže. Při studiu Petr Kulhánek pracoval pro rodinné vydavatelství Promenáda. Pak byl ředitelem divize logistiky pro Makro Cash and Carry. Pět let působil jako generální tajemník Světové federace novinářů a publicistů v cestovním ruchu FIJET. 

PETR KULHÁNEK - JAK VYVĚSIL TIBETSKOU VLAJKU

V politice Petr Kulhánek začínal roku 2006 jako člen tehdy nově vzniklé strany Karlovarská občanská alternativa (KOA) a úspěšně za ni kandidoval v komunálních volbách v roce 2006 do Zastupitelstva města Karlovy Vary.

Mandát zastupitele Petr Kulhánek ve volbách 2010 obhájil. Vzhledem k tomu, že KOA vyhrála volby, byl jako její lídr zvolen v listopadu 2010 primátorem statutárního města Karlovy Vary. V této pozici setrval do roku 2018.

Ve volbách 2013 Petr Kulhánek neuspěl s kandidaturou na poslance. Do voleb 2016 šel na společné kandidátce KOA, TOP 09, KDU-ČSL a STAN a získal křeslo zastupitele Karlovarského kraje.

Na karlovarského hejtmana a lídra své kandidátky Petra Kulhánka ve volbách 2020 nominovala Karlovarská občanská alternativa, jejímž partnerem je hnutí STAN. V prosinci se jím stal.

O PETRU KULHÁNKOVI ČTĚTE ZDE>>

Mezi koníčky Petra Kulhánka patří dálkový běh.

Petr Kulhánek je ženatý a má dvě děti. Jeho otec Vladimír Kulhánek býval senátorem za obvod č. 1 - Karlovy Vary.

 

 

Články o celebritě

Ubytovací strop: Hejtmani už musí řešit místo i peníze. A kdo se pobouřil nad použitými matracemi? Ubytovací strop: Hejtmani už musí řešit místo i peníze. A kdo se pobouřil nad použitými matracemi? Česku dochází ubytovací kapacity pro uprchlíky. Dle odhadů bychom se do kompletního stop stavu mohli... číst článek
Tlumočník tvrdí, že ho Češi nechali na letišti. Ale... Tlumočník tvrdí, že ho Češi nechali na letišti. Ale... Jako velký úspěch se hodnotí česká záchranná mise z Kábulu. Do Prahy bylo třemi lety evakuováno 195 ... číst článek
Velkokapacitní očkovací centra po prázdninách skončí. Jaké má Praha a kraje další plány? Velkokapacitní očkovací centra po prázdninách skončí. Jaké má Praha a kraje další plány? Velkokapacitní očkovací centra budou po prázdninách postupně omezovat či ukončovat provoz kvůli oček... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Andrea Babišová
Andrea Babišová
zobrazit profil Václav Havel
Václav Havel
zobrazit profil Jana Čunátová
Jana Čunátová
zobrazit profil Jiří Vosecký
Jiří Vosecký
zobrazit profil Marie Jílková
Marie Jílková
zobrazit profil Tomáš Jirsa
Tomáš Jirsa
zobrazit profil Jiří Horák
Jiří Horák