Lukáš Kaucký

Lukáš Kaucký

Datum narození: 5. 5. 1982
Profese: politik ČSSD, velvyslanec v Bulharsku
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Politik ČSSD Lukáš Kaucký, který byl náměstkem čtyř ministrů zahraničních věcí, se v roce 2019 stal velvyslancem České republiky v Bulharsku.

Po gymnáziu Lukáš Kaucký absolvoval moderní světové dějiny na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Doktorát získal v oboru obecné dějiny. Hovoří anglicky a německy.

LUKÁŠ KAUCKÝ - ROZHOVOR NAJDETE ZDE>>

Poté byl Lukáš Kaucký mj. manažerem v České spořitelně, parlamentním asistentem místopředsedy vlády pro ekonomiku, vedoucím kanceláře poslance Evropského parlamentu nebo vrchním ředitelem Sekce kabinetu ministra zdravotnictví.

Do politiky 8. předseda Mladých sociálních demokratů Lukáš Kaucký, od roku 2001 člen ČSSD, vstoupil v komunálních volbách 2010. Do voleb 2018, v nichž neuspěl, byl zastupitelem hl. m. Prahy, krátce též radním města pro oblast kultury a cestovního ruchu.

Od srpna 2014 do prosince 2017 a poté od srpna 2018 do července 2019 Lukáš Kaucký zastával post náměstka ministrů zahraničních věcí, a to Lubomíra Zaorálka, Martina Stropnického, Jana Hamáčka i Tomáše Petříčka.

V roce 2019 se Lukáš Koucký stal velvyslancem České republiky v Bulharsku. V květnu téhož roku nezdarem skončila jeho kandidatura do Evropského parlamentu.

Lukáš Kaucký je ženatý.

 

Další Politici

zobrazit profil Aleš Juchelka
Aleš Juchelka
zobrazit profil Pavla Golasowská
Pavla Golasowská
zobrazit profil Martin Kukla
Martin Kukla
zobrazit profil František Matějka
František Matějka
zobrazit profil Ladislav Sekanina
Ladislav Sekanina
zobrazit profil Karel Krejza
Karel Krejza
zobrazit profil Markéta Wernerová
Markéta Wernerová
zobrazit profil Radek Zlesák
Radek Zlesák