Eva Tylová

Eva Tylová

Datum narození: 12. 12. 1959
Profese: politička za Českou stranu pirátskou
Znamení: Střelec

Související celebrity

Životopis

Politička Eva Tylová, která byla opakovaně ředitelkou České inspekce životního prostředí, ve volbách 2018 neuspěla za Piráty s kandidaturou do Senátu v obvodu č. 17 - Praha 12.

Po absolvování Fakulty jaderné a fyzikálně inženýrské ČVUT Eva Tylová pracovala mj. v Ústavu pro výzkum, výrobu a využití radioizotopů a na ministerstvu životního prostředí, kde byla v letech 1999 až 2002 náměstkyní. Poté vedla Českou inspekci životního prostředí.

EVA TYLOVÁ NALETĚLA SLOVENSKÉ "KACHNĚ"

Několik let Eva Tylová působila jako odborná poradkyně v oblasti životního prostředí a v letech 2005 až 2006 moderovala blok ekologických pořadů ČT Na větvi. V roce 2007 se vrátila na Českou inspekci životního prostředí, kterou znovu řídila, a to do odvolání ministrem Pavlem Drobilem roku 2010.

V roce 2005 se Eva Tylová stala členkou Strany zelených, za niž byla roku 2006 zvolena pražskou zastupitelkou. V témže roce neúspěšně kandidovala do Sněmovny a do Senátu.

Po volbách 2010 Eva Tylová získal křeslo v zastupitelstvu Prahy 12, kde byla čtyři roky místostarostou. Ve volbách 2014 již jako nezávislá obhájila post zastupitelky, a to za Stranu zelených s podporou Pirátů a LES.

V senátních volbách 2018 se Eva Tylová stala kandidátkou za Českou stranu pirátskou v obvodu č. 17 - Praha 12. Neuspěla. Ve druhém kole ji porazil Pavel Fischer.

Eva Tylová je rozvedená. Má syny Tomáše a Jakuba.

VŠE O SENÁTNÍCH VOLBÁCH 2018 NAJDETE ZDE>>

 

Další Politici

zobrazit profil Věra Procházková
Věra Procházková
zobrazit profil Jana Nečasová
Jana Nečasová
zobrazit profil Pavel Staněk
Pavel Staněk
zobrazit profil Jan Machač
Jan Machač
zobrazit profil Josef Švarcbek
Josef Švarcbek
zobrazit profil Miloš Zeman
Miloš Zeman