Petr Pavlíček

Petr Pavlíček

Profese: pedagog, kandidát České strany pirátské na senátora

Související celebrity

Životopis

Pedagog Petr Pavlíček, ředitel Mendelova gymnázia v Opavě, se ve volbách 2018 stal jako nestraník kandidátem České strany pirátské na senátora za obvod č. 68 - Opava.

Petr Pavlíček vystudoval obor matematika - fyzika na Přírodovědecké fakultě Univerzity Palackého.

Za dobu působení Petra Pavlíčka ve funkci ředitele se Mendelovo gymnázium v Opavě zařadilo mezi nejlépe hodnocené střední školy Česka.

Jako ředitel Petr Pavlíček zavedl mj. tradici školních vědeckých konferencí. Pod jeho vedením se žáci gymnázia opakovaně probojovali do světového finále prestižní fyzikální soutěže Turnaj mladých fyziků (IYPT); největším úspěchem byla stříbrná medaile, kterou si přivezli roku 2017 ze Singapuru.

Za dlouhodobou tvůrčí pedagogickou činnost byl Petr Pavlíček v roce 2007 vyznamenán Medailí ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy II. stupně. V roce 2018 mu byla udělena cena pro pedagogy Učené společnosti České republiky a Nadačního fondu NEURON.

Ve spolupráci s městem Opava byl Petr Pavlíček součástí týmu, který se podílel na tvorbě modelu Sluneční soustavy, jenž se stal významnou turistickou atrakcí Opavska. Pro Svět techniky Ostrava vytvořil několik populárně naučných výstav.

Jako nezávislý kandidát Petr Pavlíček zasedl do opavského zastupitelstva. Ve volbách 2018 se stal kandidátem České strany pirátské na senátora, a to za obvod č. 68 - Opava.

VŠE O SENÁTNÍCH VOLBÁCH 2018 NAJDETE ZDE>>

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Markéta Matoušová
Markéta Matoušová
zobrazit profil František Matějka
František Matějka
zobrazit profil Emmanuel Dapidran Pacquiao
Emmanuel Dapidran Pacquiao
zobrazit profil Šárka Jelínková
Šárka Jelínková
zobrazit profil Lukáš Černohorský
Lukáš Černohorský
zobrazit profil Jean-Paul Belmondo
Jean-Paul Belmondo
zobrazit profil Michael Zegen
Michael Zegen
zobrazit profil Rupert Murdoch
Rupert Murdoch