Milan Vašina

Milan Vašina

Datum narození: 11. 2. 1969
Profese: 18. vedoucí Kanceláře prezidenta republiky, manažer
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Milan Vašina, manažer a někdejší generální ředitel české a slovenské pobočky T-Mobilu se, v polovině ledna 2024 stal šéfem Kanceláře prezidenta republiky Petra Pavla.

Vystudoval Fakultu provozně-ekonomickou Mendelovy univerzity v Brně. Většinu svého profesního života, a to dvecet let, Milan Vašina strávil v oblasti telekomunikací. 

MILAN VAŠINA - PRVNÍ TK VE FUNKCI NA HRADĚ

V roce 2007 se Milan Vašina stal generálním ředitelem T-Mobile Slovensko a od roku 2011 řídil T-Mobile Česká republika. Od roku 2016 stál v čele českého T-Mobilu a slovenského Telekomu.

Vrcholný management Milan Vašina opustil v roce 2018. Poté působil ve společnosti Rockaway Capital podnikatele Jakuba Havrlanta a podílel se na digitalizaci Česka v týmu ministra Ivana Bartoše.

Vedle toho Milan Vašina také šéfoval středoevropské pobočce americké vzdělávací organizace Aspen Institute. Pod tu se významně podepsal třeba miliardář Zdeněk Bakala. V institutu působila i řada politiků nebo třeba bývalý guvernér centrální banky Zdeněk Tůma.

O MILANU VAŠINOVI ČTĚTE ZDE>>

Dne 15. ledna 2024 se Milan Vašina stal šéfem Kanceláře prezidenta ČR Petra Pavla. Ve funkci nahradil Janu Vohralíkovou.

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Markéta Muchová
Markéta Muchová
zobrazit profil Karel Karika
Karel Karika
zobrazit profil Antonín Prachař
Antonín Prachař
zobrazit profil Martin Schreiner
Martin Schreiner
zobrazit profil Miroslav Provod
Miroslav Provod
zobrazit profil Daniela Peštová
Daniela Peštová
zobrazit profil Anežka  Drahotová
Anežka Drahotová