Tomáš Richter

Tomáš Richter

Datum narození: 22. 5. 1965
Profese: šéf poradců prezidenta Petra Pavla, podnikatel
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Tomáše Richtera, podnikatele, který měl na starost finance a fundraising kampaně, si 4. prezident České republiky Petr Pavel vybral za šéfa svého poradního týmu.

Úspěšný podnikatel Tomáš Richter je od roku 2022 spoluvlastníkem (pozdejí většinovým) a jednatelem společnosti, které patří luxusní Spa a Wellness Hotel Olympia v centru Mariánských lázní.

Tomáš Richter zakládal NFNŽ

V roce 2009 Tomáš Richter založil společnost Richter Hotels, která se podle informací z obchodního rejstříku zabývá mj. pronájmem nemovitostí, bytů a nebytových prostor.

V roce 2016 Tomáš Richter stál u zrodu Nadačního fondu nezávislé žurnalistiky, jehož cílem je „podpora mediálních projektů nebo žurnalistů za účelem jejich profesionálního růstu, zvyšování jejich kvality, úrovně a dosahu poskytovaných informací a rozšiřování znalostí a informovanosti čtenářů, posluchačů nebo diváků“.

Pro Nadační fond nezávislé žurnalistiky (NFNŽ) Tomáš Richter mj. sháněl dárce. Svých kontaktů a zkušeností posléze využil v rámci prezidentské kampaně generála Petra Pavla.

Richter chce na Pražský hrad srdcaře

Petr Pavel poté, co v druhém kole voleb 2023 porazil Andreje Babiše a stal se 4. prezidentem ČR, oznámil, že si Tomáše Richtera vybral za šéfa svých poradců. Na volbě spolupracovníků se má kromě něj a hlavy státu podílet i kancléřka Jana Vohradílková.

„Chci, aby šli na Pražský hrad pracovat lidé, kteří jsou odborníci a zároveň srdcaři. Takové prestižní místo vyžaduje něco navíc,“ řekl Tomáš Richter krátce po volbách v rozhovoru pro Aktuálně.cz.

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Ivan Dejmal
Ivan Dejmal
zobrazit profil Helena Bambasová
Helena Bambasová
zobrazit profil Igor Sládek podnikatel
Igor Sládek podnikatel
zobrazit profil Emília Vášáryová
Emília Vášáryová
zobrazit profil Jan Veselý
Jan Veselý
zobrazit profil Monika Červíčková
Monika Červíčková
zobrazit profil Jozef Kroner
Jozef Kroner
zobrazit profil Jiří Drahoš
Jiří Drahoš