Markéta Řeháková

Datum narození: 6. 8. 1993
Místo narození: Brno
Profese: bývalá mluvčí prezidenta Petra Pavel, novinářka, analytička
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Markéta Řeháková, někdejší novinářka a bezpečnostní analytička, se po zvolení Petra Pavla 4. prezidentem ČR stala jeho tiskovou mluvčí. Na Hradě skončila na podzim 2023.

Vystudovala bakalářský obor mediální studia a žurnalistika – evropská studia na Fakultě sociálních studií Masarykovy univerzity. V roce 2020 Markéta Řeháková absolvovala magisterský obor global cooperation and security na Univerzitě v Birminghamu.

Roku 2017 Markéta Řeháková začala pracovat ve vydavatelství Economia, kde psala zejména o evropských, politických a bezpečnostních tématech. Společně s Martinem Ťopkem byla nominována na Novinářskou cenu za nejlepší analyticko-investigativní příspěvek.

Řeháková pomáhala Pavlovi s kampaní

Od roku 2021 Markéta Řeháková působila jako bezpečnostní analytička se zaměřením na studium dezinformací a ruskou propagandu ve společnosti Semantic Visions.

V rámci prezidentské kampaně byla Markéta Řeháková manažerkou komunikace v týmu Petra Pavla, který v druhém kole voleb 2023 porazil Andreje Babiše a stal se 4. hlavou českého státu. Posléze ji nový prezident představil jako hradní mluvčí.

O MARKÉTĚ ŘEHÁKOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Terčem kritiky se Markéta Řeháková stala kvůli emocemi nabitému vedení tiskové konference ve vítězném štábu Petra Pavla krátce po jeho zvolení 28. ledna 2023.

Na Hradě Markéta Řeháková skončila na podzim 2023. Posléze nastoupila na rezort zahraničí, kde začala působit na pozici poradkyně vládního zmocněnce pro rekonstrukci Ukrajiny Tomáše Kopečného.

 

Články o celebritě

Z Hradu do Černínského paláce: Nové místo pro Pavlovu bývalou mluvčí Řehákovou?  Z Hradu do Černínského paláce: Nové místo pro Pavlovu bývalou mluvčí Řehákovou? Na Hradě v říjnu skončila, teď by se ale mohla někdejší mluvčí prezidenta Markéta Řeháková (30) do s... číst článek
Hradní špičky si zvedly platy: Berou až 100 tisíc! Odpovídá to rozsahu práce, zní z kanceláře Hradní špičky si zvedly platy: Berou až 100 tisíc! Odpovídá to rozsahu práce, zní z kanceláře Podle informací, které získal web iDnes, si vysocí představitelé Hradu navýšili své platy. Částku 10... číst článek
První střet Pavla s vládou: Odmítl podepsat (včas) pomalejší růst penzí! Má výhrady, zvažuje veto První střet Pavla s vládou: Odmítl podepsat (včas) pomalejší růst penzí! Má výhrady, zvažuje veto Přestože vláda tlačila na její rychlé schválení, novela zákona zpomalující valorizace penzí a upravu... číst článek

Další Osobnosti

zobrazit profil Daria Kashcheeva
Daria Kashcheeva
zobrazit profil Brooklyn Beckham
Brooklyn Beckham
zobrazit profil Zdeňka Hamousová
Zdeňka Hamousová
zobrazit profil Olga  Sobotková
Olga Sobotková
zobrazit profil Klára Kolouchová
Klára Kolouchová
zobrazit profil Janis Sidovský
Janis Sidovský
zobrazit profil Lucia Bugalová
Lucia Bugalová
zobrazit profil Karel Janák
Karel Janák