Jana Vohralíková

Datum narození: 25. 8. 1963
Profese: 17. vedoucí Kanceláře prezidenta republiky, manažerka
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Janu Vohralíkovou, která se byla vedoucí Kanceláře Senátu, si 4. prezident ČR Petr Pavel vybral za šéfku své hradní kanceláře. Ve funkci skončila v polovině ledna 2024.

Po přírodovědné větvi s jazykovým zaměřením na Gymnáziu Na Vítězné pláni Jana Vohralíková absolvovala obor pozemní stavby na Fakultě stavební Českého vysokého učení technického v Praze.

JANA VOHRALÍKOVÁ - ROZHOVOR NAJDETE ZDE>>

Začínala jako projektantka ve stavebnictví. Po mateřské dovolené, na níž byla v letech 1990 až 1997, se Jana Vohralíková stala generální sekretářkou křesťanské mládežnické organizace YMCA v ČR a ředitelkou společnosti Palác YMCA.

Vohralíková byla krátce v politice

V komunálních volbách 2002 Jana Vohralíková vstoupila nakrátko do politiky. Jako nestranička za Evropské demokraty se stala zastupitelkou hlavního města Prahy. Ve volbách 2006 již nekandidovala.

V roce 2003 začala Jana Vohralíková působit na ministerstvu informatiky, od srpna 2004 do září 2006 ve funkci náměstkyně ministrů Vladimíra Mlynáře a Dany Bérové. Posléze byla dva roky na ministerstvu kultury vrchní ředitelkou pro EU fondy, investice a fond kultury a kinematografie.

Od února do května 2009 Jana Vohralíková zastávala post náměstkyně ministra bez portfeje a předsedy Legislativní rada vlády ČR Pavla Svobody.

Otec Vohralíkové byl za totality ve vězení

V letech 2014 až 2019 byla kvestorkou České zemědělské univerzity v Praze a poté vedoucí Kanceláře Senátu. V lednu 2023, po svém vítězství ve volbách, 4. prezident ČR Petr Pavel oznámil, že s Janou Vohralíkovou počítá na post šéfky své hradní kanceláře. Tou byla do 15. ledna 2024.

Léta se Jana Vohralíková věnuje obecně prospěšným aktivitám. Stála u zrodu Asociace manažerů neziskových organizací nebo České rady dětí a mládeže, již nějakou dobu řídila.

O JANĚ VOHRALÍKOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Pochází z rodiny pronásledované komunisty. Otec Jany Vohralíkové byl v 50. letech 20. století odsouzen na jedenáct let vězení za špionáž.

 

Články o celebritě

Odcházení prezidentovy kancléřky: Vohralíková poslední den na Hradě. Co jí Pavel vzkázal? Odcházení prezidentovy kancléřky: Vohralíková poslední den na Hradě. Co jí Pavel vzkázal? Ve funkci vedoucí Kanceláře prezidenta republiky (KPR) k dnešnímu dni končí Jana Vohralíková. Rozhod... číst článek
Konec skandálů v Lesní správě Lány? Po Balákovi a Rusovi přichází Pernica Konec skandálů v Lesní správě Lány? Po Balákovi a Rusovi přichází Pernica Ředitelem Lesní správy Lány se od příštího týdne stane Michal Pernica, oznámil dnes na webu odbor ko... číst článek
Další konec u Pavla: Vedle Vohralíkové to „balí“ i šéf poradců, ti budou mít na Hradě nového šéfa Další konec u Pavla: Vedle Vohralíkové to „balí“ i šéf poradců, ti budou mít na Hradě nového šéfa Konec kancléřky Jany Vohralíkové není jedinou, byť samozřejmě nejvýraznější, změnou za zdmi Pražskéh... číst článek

Další Osobnosti

zobrazit profil Lukáš Zelenka
Lukáš Zelenka
zobrazit profil Sophia Loren
Sophia Loren
zobrazit profil Robert Jašków
Robert Jašków
zobrazit profil Mirai Navrátil
Mirai Navrátil
zobrazit profil Zdeněk Piškula
Zdeněk Piškula
zobrazit profil Vladimír Smutný
Vladimír Smutný
zobrazit profil Přemysl Rabas
Přemysl Rabas