Danuše Nerudová

Datum narození: 4. 1. 1979
Místo narození: Brno
Profese: ekonomka, vysokoškolská pedagožka, 39. rektorka MU v Brně

Související celebrity

Životopis

Danuše Nerudová, 39. rektorka Mendelovy univerzity v Brně, se v prezidentských volbách 2023 volbách neprobojovala do 2. kola. Skončila třetí. Stane se europoslankyní?

Vystudovala obor hospodářská politika a správa na Provozně ekonomické fakultě Mendelovy zemědělské a lesnické univerzity v Brně. Titul Ph.D. Danuše Nerudová získala roku 2005.

DANUŠE NERUDOVÁ NEJEN O DŮCHODOVÉ REFORMĚ

V září 2007 začala Danuše Nerudová působit jako vedoucí Ústavu účetnictví a daní na Mendelově univerzitě. Podílela se na vedení fakulty, nejprve jako proděkanka a krátce coby prorektorka celé univerzity.

Nerudová zakládala KoroNERV-20

V lednu 2018 Danuši Nerudovou prezident Miloš Zeman jmenoval rektorkou Mendelovy univerzity v Brně. Funkční období jí skončilo 31. ledna 2022.

Počátkem roku 2018 se Danuše Nerudová stala předsedkyní komise pro spravedlivé důchody. V dubnu 2020 společně s dalšími ekonomy založila občanskou iniciativu KoroNERV-20, jejímž hlavním cílem je zmenšit dopady pandemie na českou ekonomiku.

Danuše Nerudová přišla o Hrad

V rozhovoru pro Hospodářské noviny v dubnu 2021 Danuše Nerudová uvedla, že je zklamaná z přístupu současných politických elit a že zvažuje kandidaturu na prezidentskou funkci. Z české politiky se podle ní vytratila pokora a důvěra.

Koncem května 2022 Danuše Nerudová svou kandidaturu oficiálně oznámila. V prezidentských volbách 2023 se nedostala do druhého kola. Skončila třetí.

V červnu 2023 Danuše Nerudová prozradila, že zvažuje boj o post europoslakyně.

O DANUŠI NERUDOVÉ ČTĚTE ZDE>>

S manželem Robertem Danuše Nerudová syny Filipa a Daniela.

 

 

Články o celebritě

Zeman o smrti Jaroslava Bašty (†75): Je mi to moc líto... Truchlí i další politici  Zeman o smrti Jaroslava Bašty (†75): Je mi to moc líto... Truchlí i další politici Ve věku 75 let zemřel po dlouhé nemoci poslanec SPD a kandidát na prezidenta v roce 2023 Jaroslav Ba... číst článek
Rakušan počítá s navržením eurokomisaře za STAN. S Fialou mají prý ústní dohodu, uvedl na sněmu Rakušan počítá s navržením eurokomisaře za STAN. S Fialou mají prý ústní dohodu, uvedl na sněmu Hnutí Starostové a nezávislí (STAN) nepochybuje o svém nároku nominovat českého kandidáta na eurokom... číst článek
Nerudovou naštvalo okopávání kotníků. Navrhne nástupce Jourové STAN sám, nebo i s Piráty? Nerudovou naštvalo okopávání kotníků. Navrhne nástupce Jourové STAN sám, nebo i s Piráty? Kdo rozhodne o nástupci eurokomisařky Věry Jourové? Původně se zdálo, že volba připadne v pětikoalic... číst článek

Další Osobnosti

zobrazit profil Jan Mühlfeit
Jan Mühlfeit
zobrazit profil Patrik Paulis
Patrik Paulis
zobrazit profil Petr Zahradníček
Petr Zahradníček
zobrazit profil Lenny Filipová
Lenny Filipová
zobrazit profil Radim Vrbata
Radim Vrbata
zobrazit profil Eva Pilarová
Eva Pilarová
zobrazit profil Ondřej Brousek
Ondřej Brousek
zobrazit profil Giuseppe Maiello
Giuseppe Maiello