Danuše Nerudová

Datum narození: 4. 1. 1979
Místo narození: Brno
Profese: ekonomka, vysokoškolská pedagožka, 39. rektorka MU v Brně

Související celebrity

Životopis

Danuše Nerudová, 39. rektorka Mendelovy univerzity v Brně, se v prezidentských volbách 2023 volbách neprobojovala do 2. kola. Skončila třetí. Stane se europoslankyní?

Vystudovala obor hospodářská politika a správa na Provozně ekonomické fakultě Mendelovy zemědělské a lesnické univerzity v Brně. Titul Ph.D. Danuše Nerudová získala roku 2005.

DANUŠE NERUDOVÁ NEJEN O DŮCHODOVÉ REFORMĚ

V září 2007 začala Danuše Nerudová působit jako vedoucí Ústavu účetnictví a daní na Mendelově univerzitě. Podílela se na vedení fakulty, nejprve jako proděkanka a krátce coby prorektorka celé univerzity.

Nerudová zakládala KoroNERV-20

V lednu 2018 Danuši Nerudovou prezident Miloš Zeman jmenoval rektorkou Mendelovy univerzity v Brně. Funkční období jí skončilo 31. ledna 2022.

Počátkem roku 2018 se Danuše Nerudová stala předsedkyní komise pro spravedlivé důchody. V dubnu 2020 společně s dalšími ekonomy založila občanskou iniciativu KoroNERV-20, jejímž hlavním cílem je zmenšit dopady pandemie na českou ekonomiku.

Danuše Nerudová přišla o Hrad

V rozhovoru pro Hospodářské noviny v dubnu 2021 Danuše Nerudová uvedla, že je zklamaná z přístupu současných politických elit a že zvažuje kandidaturu na prezidentskou funkci. Z české politiky se podle ní vytratila pokora a důvěra.

Koncem května 2022 Danuše Nerudová svou kandidaturu oficiálně oznámila. V prezidentských volbách 2023 se nedostala do druhého kola. Skončila třetí.

V červnu 2023 Danuše Nerudová prozradila, že zvažuje boj o post europoslakyně.

O DANUŠI NERUDOVÉ ČTĚTE ZDE>>

S manželem Robertem Danuše Nerudová syny Filipa a Daniela.

 

 

Články o celebritě

Vysoké pozice ve výborech europarlamentu? Šanci mají Vrecionová i Niedermayer Vysoké pozice ve výborech europarlamentu? Šanci mají Vrecionová i Niedermayer Čeští europoslanci by v novém Evropském parlamentu mohli zastávat dvě vysoké pozice ve výborech. Ver... číst článek
ANO odmítlo přijít na akci k Fialovi: „Nenecháme se urážet.“ Turka přivezl autem Vondra ANO odmítlo přijít na akci k Fialovi: „Nenecháme se urážet.“ Turka přivezl autem Vondra Na dnešek bylo svoláno společné zasedání nově zvolených i staronových europoslanců s premiérem Petre... číst článek
Nerudová, nebo Síkela? STAN navrhne na eurokomisaře oba dva! Fiala jednal v Bruselu Nerudová, nebo Síkela? STAN navrhne na eurokomisaře oba dva! Fiala jednal v Bruselu Hnutí Starostové a nezávislí (STAN) navrhne vládě do funkce příštího českého eurokomisaře nově zvole... číst článek

Další Osobnosti

zobrazit profil Matyáš Ramba
Matyáš Ramba
zobrazit profil Rachůnková Kateřina
Rachůnková Kateřina
zobrazit profil Katarzia (Katarina Kubošiová)
Katarzia (Katarina Kubošiová)
zobrazit profil Daniel Radcliffe
Daniel Radcliffe
zobrazit profil Pavel Pustějovský
Pavel Pustějovský
zobrazit profil Stanislav Majer
Stanislav Majer
zobrazit profil Salma Hayek
Salma Hayek
zobrazit profil Pierce Brosnan
Pierce Brosnan