Robert Neruda

Datum narození: 1. 5. 1977
Profese: právník, spolumajitel advokátní kanceláře
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Robert Neruda, manžel Danuše Nerudové, která v prezidentských volbách 2023 skončila třetí, je specialistou na právo hospodářské soutěže a veřejné podpory.

Absolvoval Právnickou fakultu Masarykovy univerzity v Brně. Robert Neruda používá tituly JUDr. a Ph.D.

Od prosince 2005 Robert Neruda pracoval na Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže, od září 2008 do května 2010 byl jeho prvním místopředsedou.

Robert Neruda se stal podílníkem v AK

Poté začal působit v advokátní kanceláři Havel, Holásek & Partners, založené v roce 2001 pěticí mladých právníků. Po odchodu Jana Holáska se AK v roce 2018 přejmenovala na Havel & Partners. Robert Neruda se v ní stal šéfem týmu hospodářské soutěže.

Havel & Partners je jedna z největších advokátních kanceláří působících v České republice a na Slovensku. Hlavní sídlo má v Praze a další kanceláře v Bratislavě, Brně, Ostravě, Plzni a v Olomouci. Robert Neruda je jedním z jednatelů a spolumajitelů této úspěšné AK.

Neruda zakládal Rozumné právo

Do komunální politiky se Robert Neruda neúspěšně pokusil vstoupit ve volbách 2018, kdy do Zastupitelstva města Kuřim v okrese Brno-venkov kandidoval z 12. místa za Kuřimáci.cz, sdružení pro Kuřim.

V kovidové době Robert Neruda společně s kolegy založil neziskovou platformu Rozumné právo, jejímž cílem je zejména to, aby bylo právo v ČR srozumitelnější.

Kandidaturu své ženy Danuše Nerudové na prezidentku, kterou nějakou dobu zvažovala a oficiálně ji oznámila 31. května 2022, Robert Neruda nejdříve považoval za nereálné bláznovství, jak řekl pro Blesk Zprávy, ale posléze ho skepse opustila.

Manželka Roberta Nerudy se v prezidentských volbách 2023 nedostala do druhého kola. Skončila třetí.

O ROBERTU NERUDOVI ČTĚTE ZDE>>

Robert Neruda má s manželkou Danuší dva syny: staršího Filipa a mladšího Daniela. Pár v obci Telecí na Svitavsku zrekonstruoval objekt bývalé fary.

O PREZIDENTSKÝCH VOLBÁCH ČTĚTE ZDE>>

PRŮVODCE VÝBĚREM HLAVY STÁTU NAJDETE ZDE>>

 

 

Články o celebritě

Depresivní Prostřeno: Bydlení k pláči, smrt mámy a válka o děti Depresivní Prostřeno: Bydlení k pláči, smrt mámy a válka o děti V příštím týdnu se bude vařit na Vysočině. Soutěž odstartuje Radka, která má byt zařízený tak skromn... číst článek
Nerudovi na exotické dovolené: Adrenalin za volantem, moře písku i rodinné foto v Ománu Nerudovi na exotické dovolené: Adrenalin za volantem, moře písku i rodinné foto v Ománu V pořadu Epicentrum na Blesk.cz Danuše a Robert Nerudovi lehce tajemně prozradili, že se nyní chysta... číst článek
Neviditelná Zemanová, noblesní Klausová a ikonické ženy Havla. Jak se zapíše Pavlová? Neviditelná Zemanová, noblesní Klausová a ikonické ženy Havla. Jak se zapíše Pavlová? Poslední žena po boku prezidenta nebyla příliš výrazná, jak zmiňují oslovení politologové. Ivanu Zem... číst článek

Další Osobnosti

zobrazit profil Beáta Hrnčiříková
Beáta Hrnčiříková
zobrazit profil Josef Melen
Josef Melen
zobrazit profil Rowan Atkinson
Rowan Atkinson
zobrazit profil Sergej Kucherenko
Sergej Kucherenko
zobrazit profil Milan  Toman
Milan Toman
zobrazit profil papež František
papež František
zobrazit profil Adéla Bruns Sýkorová
Adéla Bruns Sýkorová
zobrazit profil Tomáš Pilík
Tomáš Pilík