Jan Kudrna

Jan Kudrna

Datum narození: 12. 2. 1976
Profese: ústavní právník, vysokoškolský pedagog
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Jak Kudrna, ústavní právník a vysokoškolský pedagog, spolupracuje s médii, též se společností Czech News Center. Vyjadřuje se k české i zahraniční politické a ústavněprávní situaci.

Absolvoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze. V roce 2003 Jan Kudrna získal doktorát a začal pracovat na své alma mater jako odborný asistent a posléze pedagog. Přednáší ústavní právo, právo a bezpečnost nebo státovědu. Kromě toho vyučuje právní základy na Metropolitní univerzitě Praha.

JAN KUDRNA HODNOTIL PREZIDENTSKÉ KANDIDÁTY

Jan Kudrna radil premiérům

V letech 2002 až 2005 spolupracoval s Ústavním soudem Polské republiky. Mimo to přednášel na univerzitách ve Vilniusu, Wroclawi nebo Budapešti. Jan Kudrna se stal členem Legislativní rady státu.

Od roku 2002 byl Jan Kudrna čtyři roky poradcem tehdejšího předsedy Sněmovny Lubomíra Zaorálka (ČSSD). Radil také někdejším sociálně-demokratickým premiérům Jiřímu Paroubkovi a Bohuslavu Sobotkovi.

Do politiky se Jan Kudrna neúspěšně pokusil vstoupit v komunálních volbách 2010, v nichž kandidoval za ČSSD v Praze.

Jan Kudrna byl jmenován docentem

V únoru 2012 Senát Jana Kudrnu zvolil na pětileté funkční období členem tzv. Etické komise ČR, která se zabývá oceňováním účastníků odboje a odporu proti komunismu. V dubnu téhož byl jmenován docentem na Právnické fakultě UK.

O JANU KUDRNOVI ČTĚTE ZDE>>

V médiích a ve veřejných debatách se Jan Kudrna vyjadřuje k české i zahraniční politické a ústavněprávní situaci. Spolupracuje také s mediálním domem Czech News Center. Je autorem řady odborných článků.

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Martin Mikyska
Martin Mikyska
zobrazit profil Dalimil Klapka
Dalimil Klapka
zobrazit profil Kateřina Ujfaluši
Kateřina Ujfaluši
zobrazit profil Lubomír Zaorálek
Lubomír Zaorálek
zobrazit profil Tomáš Matonoha
Tomáš Matonoha
zobrazit profil Tomáš Helebrant
Tomáš Helebrant
zobrazit profil Ben Stiller
Ben Stiller
zobrazit profil Michal Penk
Michal Penk