Související celebrity

Životopis

Josef Středula byl poté, co ho kvůli neplacení členských poplatků vyloučili z odborů, v březnu 2024 znovu zvolen předsedou ČMKOS.

Vystudoval Střední průmyslovou školu strojnickou v Opavě. Poté Josef Středula pracoval ve vítkovických železárnách na údržbě válcovací trati.

JOSEF STŘEDULA - ROZHOVOR PRO DENÍK E15

Středula se stal znovu šéfem ČMKOS

Po Sametové revoluci 1989 se Josef Středula podílel na přeměně Revolučního odborového hnutí (ROH) ve standardní odbory.

V letech 1990 až 1993 byl Josef Středula místopředsedou Odborového svazu KOVO Vítkovice - závod 2. Poté osm let působil jako místopředseda celorepublikového Odborového svazu KOVO a v červnu 2005 byl zvolen předsedou. Funkci dvakrát obhájil.

V dubnu 2014 se Josef Středula na VI. sjezdu Českomoravské konfederace odborových svazů v Praze stal šéfem ČMKOS. Po čtyřech letech, tedy na následujícím sjezdu, byl zvolen znovu.

Josef Středula je několikrát rozvedený

Prezident Miloš Zeman se v říjnu 2019 o Josefu Středulovi zmínil jako o jedné ze svých možných náhrad na postu hlavy českého státu. Jmenoval též Vladimíra Dlouhého a Andreje Babiše.

Tehdejší obdorářský předát Josef Středula se v prezidentských volbách 2023 stal kandidátem na funkci na Hradě. Dne 9. ledna 2023 vzdal svou kandidaturu ve prospěch Danuše Nerudové, někdejší rektorky Mendelovy univerzity v Brně.

V únoru 2024 vyšlo najevo, že Josef Středula neplatil po dobu pěti kalendářních měsíců členské příspěvky. A tak mu členství v odborech podle stanov zaniklo. O novém předsedovi měl rozhodnout sněm 25. března. Ten ho do postu znovu vrátil.

O JOSEFU STŘEDULOVI ČTĚTE ZDE>> 

Josef Středula je několikrát rozvedený. S další partnerknou má syna.

 

 

 

 

Články o celebritě

Další Ostatní

zobrazit profil Jana Nečasová
Jana Nečasová
zobrazit profil Dušan Mitana
Dušan Mitana
zobrazit profil Iva Kalátová
Iva Kalátová
zobrazit profil Patrik Flaišinger
Patrik Flaišinger
zobrazit profil Aneta Znamenáčková
Aneta Znamenáčková