Vladimír Boštík

Vladimír Boštík

Datum narození: 30. 10. 1959
Profese: podnikatel, někdejší starosta obce Vraclav
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Podnikatel Vladimír Boštík, někdejší starosta obce Vraclav na Orlickoústecku, ze zdravotních důvodů vzdal boj o hlavu státu ve volbách 2018. Nezdařila se mu ani kandidatura ve volbách 2023.

Vyučil se automechanikem. Později si Vladimír Boštík doplnil středoškolské vzdělání. Pracoval např. jako opravář, řidič či obchodní referent. Po Sametové revoluci začal s podnikáním. Založil firmu provozující autodopravu a zemní práce. V roce 2004 na sebe podal návrh na konkurz.

VLADIMÍR BOŠTÍK - JAK HODNOTIL PROTIKANDIDÁTY

Do Sněmovny chtěl Boštík za Úsvit

Někdejší komunální politik Vladimír Boštík byl v letech 1994 až 2002 starostou obce Vraclav na Orlickoústecku. V předčasných volbách 2013 neúspěšně kandidoval do Poslanecké sněmovny ČR za Úsvit přímé demokracie Tomio Okamury.

V srpnu 2017, kdy Vladimír Boštík oznámil, že jako čtvrtý nasbíral dostatek podpisů občanů potřebných pro kandidaturu, podnikal v autodopravě. Nechal se slyšet, že jako hlava státu by chtěl mj. iniciovat vypsání referenda o setrvání v EU a přímou volbu starostů.

Boštík kandidaturu na Hrad neustál

Zadlužený podnikatel Vladimír Boštík koncem srpna 2017 přiznal, že mu zbývá splatit zhruba šest milionů korun. Novinářům také prozradil, že byl nedávno nepravomocně odsouzen za krádež nafty a v tomto případu se připravuje odvolací řízení.

O VLADIMÍRU BOŠTÍKOVI ČTĚTE ZDE>>

Vladimír Boštík odmítá uprchlíky, kritizuje údajnou soudcovsko-policejně-exekutorskou mafii, chtěl by zeštíhlit aparát Kanceláře prezidenta republiky a také omezit financování politických stran státem. Sám, jak prohlásil, nemíní do prezidentských voleb 2018 investovat víc než několik desítek tisíc korun. Boj o hrad vzdal ze zdravotních důvodů, nevyloučil ale, že se o post na Hradě bude znovu ucházet.

Koncem června 2021 Vladimír Boštík oznámil svou kandidaturu na Hrad v prezidentských volbách 2023. Mezi adepty, kteří prošli kontrolou ministerstva vnitra, se nedostal.

 

 

Další Politici

zobrazit profil Pavel Blažek
Pavel Blažek
zobrazit profil František Matějka
František Matějka
zobrazit profil Irena Blažková
Irena Blažková
zobrazit profil Miloš Tita
Miloš Tita
zobrazit profil Ludmila Nedělkova
Ludmila Nedělkova
zobrazit profil František Konečný
František Konečný
zobrazit profil Petr Dolínek
Petr Dolínek
zobrazit profil Martin Bursík
Martin Bursík