Související celebrity

Životopis

Michal Horáček je úspěšným textařem a podnikatelem, který založil sázkovou kancelář Fortuna. Štěstí se od něj odvrátilo při prezidentských volbách 2018.

Už odmala chtěl být Michal Horáček psavcem. „Na sešity jsem si psal Michal Horáček – spisovatel,“ vzpomíná. Z pražské fakulty žurnalistiky ho ale vyrazili. Zfalšoval totiž povolenku do USA a místo za Atlantik doletěl do chládku ruzyňské věznice.

MICHAL HORÁČEK A MAJETKOVÝ STRIPTÝZ 

Cestu k sázkám našel u dostihů

Byl na dně, ale oklepal se. Největší výhry i prohry zažil v prostředí černých dostihových sázek. Na koně Michal Horáček sázel už od patnácti. Když vyhrál, bylo fajn, když prohrál, nebylo na chleba. O dostizích publikoval v zahraničních časopisech. Propsal se až k americké ceně Excellence in Journalism a ke stipendiu.

Roku 1986 přešel do týdeníku Mladý svět. To už byl deset let ženatý s novinářkou Rut Vavákovou, s níž měl syna Filipa a dceru Rut. Manželství se ale po více než třiceti letech rozpadlo.

Populární písně psal společně s Petrem Hapkou

Michal Horáček a Petr Hapka spolu s řadou zpěváků vytvořili alba V peziónu Svět, Citová investice, Mohlo by tu být i líp, Strážce plamene či výběr největších hitů Benefice černých koní. Michal Horáček byl také hlavním tvůrcem neobvyklého hudebního lyrikálu Kudykam.

Ke hvězdám Michala Horáčka vynesly desítky šlágrů pro Hanu Hegerovou, Richarda Müllera nebo Michaela Kocába. S Petrem Hapkou založil iniciativu MOST, která donutila komunisty usednout ke kulatému stolu s Václavem Havlem.

V květnu 2012 se oženil znova. Po pětileté známosti si vzal o 26 let mladší milenku Michaelu Hořejší, kostýmní výtvarnici, se kterou má dceru Julii (narozena 2011). Zamiloval se do ní při tvorbě básnického muzikálu Kudykam.

Michal Horáček je renesanční osobnost. Díky Fortuně, sázkařskému kolosu s miliardovými obraty, královsky zbohatl. Jeho majetek se počítá na stovky milionů. Tři roky stál v čele Akademie populární hudby udělující ceny Anděl. Jako charismatický předseda poroty si podmanil i televizní obrazovky. Ve druhé řadě Česko hledá SuperStar dohlížel na vítězství Vlasty Horvátha. V roce 2011 složil doktorát z antropologie. Napsal několik knih.

O MICHALU HORÁČKOVI ČTĚTE ZDE>>

Zkoušel i kandidaturu na prezidenta

Michal Horáček 3. listopadu 2016 oznámil kandidaturu na prezidenta České republiky. Do kampaně se rozhodl vložit až zákonných 50 milionů korun, všechny peníze mají být jen od něj a jeho ženy. Na startu kampaně zmínil, že nebude spojený s žádnou politickou stranou, finanční skupinou ani reklamní agenturou. Neprobojoval se však ani do druhého kola.

 

Další Finančníci

zobrazit profil Zdeněk Bakala
Zdeněk Bakala
zobrazit profil Tomáš Abraham
Tomáš Abraham
zobrazit profil Jakub Skavroň
Jakub Skavroň
zobrazit profil Petr Puchta
Petr Puchta
zobrazit profil Daniel Bezoušek
Daniel Bezoušek
zobrazit profil Burak Oymen
Burak Oymen
zobrazit profil Ladislav Doležal
Ladislav Doležal